Siirry pääsisältöön

Uusi pöytä

Heräsin aamulla auringonpaisteeseen ja olin iloinen, koska päivästä tulisi ihanan keväinen. Hetken päästä alkoi sataa vettä ja sadetta on jatkunut koko päivän. Se siitä sitten. 

Kaikki muut paitsi toisen tomaattilajikkeen siemenet ovat itäneet ja sirkkalehtiäkin näkyy. Toivotaan, että tomaatit vain olisivat hieman hitaampia kuin muut ja alkaisivat pian ilmoitella itsestään.

Tänään olen askarrellut uutta ruokapöytää. Ensin haaveilin paksuista lankuista ja hirrenkappaleista tehdystä massiivisesta pöydästä mutta sitten totesin, että kevyemmännäköinen pöytä voisi sopia tupaan paremmin. Vieressä kun on kuitenkin tuo melko massiivinen saareke.

Tällainen siitä siis tuli tähän mennessä.Pituutta pöydällä on 210 senttiä ja leveyttä 79 senttiä. Vanha pöytä oli aika säälittävän kokoinen tupaan ja sohvaan verrattuna.Sen pinta oli kamalassa kunnossa ja muutenkin oli jo elämää ihan riittävästi nähnyt. Ostin sen joskus aikoinaan vitosella ja maalasin valkoiset osat. Ainoa puuosuus pöydässä on jalat. Muut osat ovat jotain massalevyä. Päätin kuitenkin hyödyntää jalat uudessa pöydässä. Askartelin kiinnitysmekanismit sellaisiksi, että ne sai uuteen pöytään kiinni.Tekisi mieli maalata jalat ja tuo pöytäpinnan allaoleva "lista" jollain värillä. Haalea mintunvihreä tai keltainen houkuttaisivat.Pinta on tehty kahdenlevyisestä höylälaudasta. Useampaakin leveyttä olisi toki voinut käyttää, jos paksuudet olisi täsmänneet. Pinta vaatii vielä käsittelyä, puupinnalle se ei tietenkään voi jäädä. Vahaa en meinaa laittaa, sillä sen jälkeen pöytää ei voi koskaan käsitellä muulla kuin vahalla. Ehkä joku tumma antiikkipetsi voisi olla yksi vaihtoehto. Haluan, että puun kuviot jäävät näkyviin ja väriksi tulisi jotain saarekkeen tason ja sohvan värin väliltä.

Kommentit

 1. Voi että, vaikutat niin ihanalle ja aikaansaavalle persoonalle! Olisipa minullakin samanmoinen määrä energiaa ja määrätietoisuutta, jospa joskus saisin jotain aikaiseksi... Voisin tilata sinut laatimaan asuntoni sisustuksen, kun se ei ole vuosiin edennyt suuntaan eikä toiseen ;)
  Luin jo muutaman postauksen ja todellakin jään seuraamaan projektia! Mikä on sinun päämääräsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mulla on tässä pitkään taas ollut sellainen olo, ettei energiaa ole nimeksikään enkä saa aikaan niin paljon kuin pitäisi. Kaikki on niin kovin suhteellista :) Mikähän mun päämääräni on? Ehkä laittaa kotia ja pihaa pikkuhiljaa kuntoon ja nauttia kaikesta siitä, mitä on. Kiirettä ei ole :)

   Poista
 2. Ihanaa naistenpäivää upeimmalle naiselle! <3 *hali*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeimmasta en oo ihan varma, mutta kiitos (samoin?)! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.