Siirry pääsisältöön

Koolauksia ja kokkailuja

Ei lähteny viikonlopun remppailut ihan toivotulla tavalla käyntiin. Perjantaina kylään tuli oksu eli vatsapöpö ja päivä menikin pää ämpärissä. Tänään sitten uskalsin aamulla jo syödä, mutta kaikki lihakset on tosta eilisestä kipeet. Vaikeuttaa remppaa, muttei estä sitä. 

Päivä alkoi kylppärin seinän koolaamisella. Oven päälle laitoin koolingit vasta, kun olin saanut parit levyt seinään, jotta näin jaotuksen oikein. Lisäsin vielä lisätukia peiliä ja mahdollisia kylppärin seinälamppuja varten.


Sitten pääsin levyttämään. Se olikin kivaa hommaa. Heti jäi kaikki söhröt ja epätasaisuudet tasaisen pinnan alle piiloon!


Kokkauksetkin liittyivät vahvasti tähän projektiin. Keittelin siis vanhanajan vehnäjauholiisteriä.


Ohje on yksinkertainen. Yksi osa vehnäjauhoja ja 7-10 osaa vettä. "Maun mukaan". Ensimmäiseen satsiin, jolla esiliisteröin huokolevyt, laitoin suhteeksi 1:8. Keitellään sen verran, että pulpahtaa ja sakenee. Sitten jäähtymään. Pienet klöntit ei haittaa.

Toiseen satsiin, jolla tapetoin makulatuuripaperin tasoittamaan levyn pintaa, suhteeksi tuli 1:7.

Levyjen saumoihin suositellaan juuri ennen tapetin kiinnittämistä kasteltua kuittipaperia. Siitä tuli yllättävän vaikeaa. Kuittipaperi ei pysynyt seinässä, ei millään. Vihdoin tajusin laittaa ihan sauman yläosaan hitusen liisteriä, jotta kuittinauha pysyy yläosastaan paikallaan. 

Kuittinauhan tarkoitus on joustaa levyjen elämisen mukaan. Näin päällä olevan tapetin ei pitäisi repeytyä niin helposti.


Tällä hetkellä seinä näyttää aivan hirveältä. Makulatuuripaperia on nyt koko seinä täynnä ja kuittien kohdalta se on erittäin paljon kuprullaan. Ilmeisesti tuo kuivuessaan (toivottavasti!) kutistuu sen verran, että vetää kuprut suoriksi. Ainakin olen muitten blogeista lukenut kauhutarinoita siitä, kun tapetit onkin laiton jälkeen täynnä kupruja, mutta seuraavana päivänä näyttääkin ihan siltä, miltä pitääkin...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.