Siirry pääsisältöön

Sunnuntaihääräystä

Ostin tuossa viikolla vitosella peilin, kun sattui tulemaan vastaan kirppiksellä haahuillessani. 


Peilin kehykset oli ensin ruskeat, mutta kun mulla sattui olemaan valkoista maalia, sudin siihen päälle kerroksen.


Ruskea paistaa tuolta läpi, mutta voi olla, että tämä jää tupaan, jolloin kehysten väriksi tulee sama kuin pöydänjalkojen värikin. Valkoinen toimii sitten vähän niinkuin pohjamaalina, ettei vaaleaa värimaalia tarvita niin paljoa.

Maalailin myös saarekkeen maalatuksi tarkoitetut osat toiseen kertaan. Nyt tuohon voisi jo laittaa jalkalistaa ainakin tälle puolelle. Toinen puoli vaatii vielä vähän hommaa.


Muuten olen tänään sitten tehnyt kivoja ja vähän vähemmän kivoja juttuja. Vaihdoin pissikanisterin, joka on kellarissa kylpyhuoneen alla. Kellarin lattialta löytyi kuollut myyrä. Ihmettelinkin, kun koira oli parina päivänä siirtänyt maton lattialuukun päältä pois mun työpäivän aikana. Myyrähän siellä on rapsannut. Ulkoapäin huomasin, että tuuletusreiän verkko oli vähän siirtynyt ja siellä oli sellainen myyränmentävä rako.

Olen myös laskenut menekkejä ja tehnyt tilauksia. Lämminvesivaraaja mulla on, mutta ennen kuin sen voi kytkeä (tai lähinnä kytkeä vesipisteet paikalleen), kylpyhuoneessa täytyisi olla varmaan seinää, johon hanat ja muut laitetaan kiinni. Seinämateriaaleja mulla ei ole ja ne täytyy tilata, kun ei tuohon mun autoon mahdu. Liian vähän ei kannata tilata kerrallaan, sillä rahti tänne peräkylille aina maksaa. Käyn huomenna mun vakkarirautakaupassa tekemässä tilauksen ja toivottavasti tavarat tulevat pian. Huokoleijonaa ja paneelia on ainakin tulossa, plus pari muuta, muuhun tarpeellista juttua.

Yhden tilauksen kuitenkin jo tein. Tilasin nimittäin tapettia. Kylpyhuoneen yksi seinä tulee tapetille. Ulkoseiniin tulee puolipaneeli. Ensin ajattelin, että nyt tapetille tuleva seinä olisi jäänyt kokonaan hirrelle ja muut seinät tapetoitu, mutta tuo tapetti, jonka haluan, ei ehkä ole hengittävyydeltään parasta. Siksi sitä tuleekin vain sisäseinään. 


Kyseessä on Pip Studion Early bird, johon fiksoiduin jo vuosia sitten, kun sen ensimmäisen kerran näin. 

Olin myös suunnitellut tuvan kahdelle seinälle tapettia paneelin yläpuolelle. Nyt kun olen katsellut hirsipintaista yläosaa, en ehkä haluakaan siihen mitään. Saa kai mieltään muuttaa, saahan? Ainakin tälleen naistenpäivänä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.