Siirry pääsisältöön

Sunnuntaihääräystä

Ostin tuossa viikolla vitosella peilin, kun sattui tulemaan vastaan kirppiksellä haahuillessani. 


Peilin kehykset oli ensin ruskeat, mutta kun mulla sattui olemaan valkoista maalia, sudin siihen päälle kerroksen.


Ruskea paistaa tuolta läpi, mutta voi olla, että tämä jää tupaan, jolloin kehysten väriksi tulee sama kuin pöydänjalkojen värikin. Valkoinen toimii sitten vähän niinkuin pohjamaalina, ettei vaaleaa värimaalia tarvita niin paljoa.

Maalailin myös saarekkeen maalatuksi tarkoitetut osat toiseen kertaan. Nyt tuohon voisi jo laittaa jalkalistaa ainakin tälle puolelle. Toinen puoli vaatii vielä vähän hommaa.


Muuten olen tänään sitten tehnyt kivoja ja vähän vähemmän kivoja juttuja. Vaihdoin pissikanisterin, joka on kellarissa kylpyhuoneen alla. Kellarin lattialta löytyi kuollut myyrä. Ihmettelinkin, kun koira oli parina päivänä siirtänyt maton lattialuukun päältä pois mun työpäivän aikana. Myyrähän siellä on rapsannut. Ulkoapäin huomasin, että tuuletusreiän verkko oli vähän siirtynyt ja siellä oli sellainen myyränmentävä rako.

Olen myös laskenut menekkejä ja tehnyt tilauksia. Lämminvesivaraaja mulla on, mutta ennen kuin sen voi kytkeä (tai lähinnä kytkeä vesipisteet paikalleen), kylpyhuoneessa täytyisi olla varmaan seinää, johon hanat ja muut laitetaan kiinni. Seinämateriaaleja mulla ei ole ja ne täytyy tilata, kun ei tuohon mun autoon mahdu. Liian vähän ei kannata tilata kerrallaan, sillä rahti tänne peräkylille aina maksaa. Käyn huomenna mun vakkarirautakaupassa tekemässä tilauksen ja toivottavasti tavarat tulevat pian. Huokoleijonaa ja paneelia on ainakin tulossa, plus pari muuta, muuhun tarpeellista juttua.

Yhden tilauksen kuitenkin jo tein. Tilasin nimittäin tapettia. Kylpyhuoneen yksi seinä tulee tapetille. Ulkoseiniin tulee puolipaneeli. Ensin ajattelin, että nyt tapetille tuleva seinä olisi jäänyt kokonaan hirrelle ja muut seinät tapetoitu, mutta tuo tapetti, jonka haluan, ei ehkä ole hengittävyydeltään parasta. Siksi sitä tuleekin vain sisäseinään. 


Kyseessä on Pip Studion Early bird, johon fiksoiduin jo vuosia sitten, kun sen ensimmäisen kerran näin. 

Olin myös suunnitellut tuvan kahdelle seinälle tapettia paneelin yläpuolelle. Nyt kun olen katsellut hirsipintaista yläosaa, en ehkä haluakaan siihen mitään. Saa kai mieltään muuttaa, saahan? Ainakin tälleen naistenpäivänä :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.