Siirry pääsisältöön

Kangaslöytö

Pyörähdin kangaskaupassa ihan muilla asioilla ja ajattelin vilkaista, josko löytyisi sohvan kanteen jotain sopivaa kangasta. Ei ollut kangaspakoissa mitään kivannäköisiä ja olinkin jo lähtemässä pois, kun silmä osui palalaariin. Ja siellä oli tämä ihana. En edes katsonut hintaa vaan marssin suoraan kassalle. Jännä, että joskus joku asia on miettimättä selvä :)Tuollaisen kannen (tai perusmallisen ruokapöydäntuolin kannen) päällystäminen ei ole kovinkaan hankalaa. Voisi sanoa jopa, että superhelppoa.
Otetaan riittävä kerros levyvanua ja suoristetaan se. Asetetaan siihen päälle kansi pohja ylöspäin. Käännetään vanu reunojen yli ja nidotaan pohjaan. Otetaan kangas, asetetaan se nurinpäin ja sen päälle jälleen kansi pohja ylöspäin. Käännetään kangas reunojen yli ja nidotaan pohjaan kiinni niin kuin vanukin. Ainoa muistettava asia on, että ensimmäiset niitit tulevat aina sivujen keskelle. Ensin niitit pitkien sivujen keskelle ja sitten lyhyiden sivujen keskelle. Sen jälkeen aina vastakkaisten sivujen samalla kohdalla olevat niitit peräkkäin kiinni. Näin vältetään se, että kangas menisi vinoon.Tyynythän eivät nyt missään määrin sovi tuon uuden kankaan kanssa, joten pitää keksiä niihin joku sopiva päällys.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.