Siirry pääsisältöön

Kangaslöytö

Pyörähdin kangaskaupassa ihan muilla asioilla ja ajattelin vilkaista, josko löytyisi sohvan kanteen jotain sopivaa kangasta. Ei ollut kangaspakoissa mitään kivannäköisiä ja olinkin jo lähtemässä pois, kun silmä osui palalaariin. Ja siellä oli tämä ihana. En edes katsonut hintaa vaan marssin suoraan kassalle. Jännä, että joskus joku asia on miettimättä selvä :)Tuollaisen kannen (tai perusmallisen ruokapöydäntuolin kannen) päällystäminen ei ole kovinkaan hankalaa. Voisi sanoa jopa, että superhelppoa.
Otetaan riittävä kerros levyvanua ja suoristetaan se. Asetetaan siihen päälle kansi pohja ylöspäin. Käännetään vanu reunojen yli ja nidotaan pohjaan. Otetaan kangas, asetetaan se nurinpäin ja sen päälle jälleen kansi pohja ylöspäin. Käännetään kangas reunojen yli ja nidotaan pohjaan kiinni niin kuin vanukin. Ainoa muistettava asia on, että ensimmäiset niitit tulevat aina sivujen keskelle. Ensin niitit pitkien sivujen keskelle ja sitten lyhyiden sivujen keskelle. Sen jälkeen aina vastakkaisten sivujen samalla kohdalla olevat niitit peräkkäin kiinni. Näin vältetään se, että kangas menisi vinoon.Tyynythän eivät nyt missään määrin sovi tuon uuden kankaan kanssa, joten pitää keksiä niihin joku sopiva päällys.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.