Siirry pääsisältöön

Naulojen naputtelua

Tänään tällaista.


Olen siis naputellut paneeleja kylppärin seinään. Ikkunaan tulee leveämpi lista, joten nuo raot jää piiloon. Vesiputkien kanssa sain sitten hieman pähkäillä. Kylmävesiputki menee lattiassa ja lämminvesiputki seinässä. Milläs ihmeellä saat ne sitten oikein päin tuonne suihkun kohdille, kun ei tullut asiaa ajatelleeksi tekovaiheessa. Noh. Piti laittaa ne ristii seinällä, mutta risteyskohta olikin niin paksu, ettei koolausten paksuus riittänyt niitä piilottamaan. Toisaalta ei kyllä huvittaisi pistää koolauksia kakskakkosellakaan koko seinälle. Tein sitten tuollaisen ratkaisun risteyksen kohdille. Eli alaosa on vähän ulompana kuin yläosa paneelista. Siihen kulmalista reunaan ja suihkukaappi eteen, tuskin häiritsee silmää siellä takana.

Pöntön putkille pitää myös saada seinät ympärille.


Tässäkin on "hurjia" ongelmia. Seinäkettä ei voi laittaa enää yhtään oikealle, sillä muuten suihkukaappi ei mahdu. Mutta nyt pönttö ei ole ihan keskellä tuota seinäkettä. En vielä tiedä, voinko elää asian kanssa vai täytyykö mun siirtää tota pönttöä vähän seinään päin. Pähkäilen sitä sit viikonloppuna.

Pöntön päälle tulee ovi, josta pääsee tarvittaessa ropaamaan pönttöä ja tuulettimen asetuksia. Ehkä sinne voisi tehdä jonkun hyllynkin, johon voisi laittaa miljoona vessapaperit säilöön tms.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.