Siirry pääsisältöön

Naulojen naputtelua

Tänään tällaista.


Olen siis naputellut paneeleja kylppärin seinään. Ikkunaan tulee leveämpi lista, joten nuo raot jää piiloon. Vesiputkien kanssa sain sitten hieman pähkäillä. Kylmävesiputki menee lattiassa ja lämminvesiputki seinässä. Milläs ihmeellä saat ne sitten oikein päin tuonne suihkun kohdille, kun ei tullut asiaa ajatelleeksi tekovaiheessa. Noh. Piti laittaa ne ristii seinällä, mutta risteyskohta olikin niin paksu, ettei koolausten paksuus riittänyt niitä piilottamaan. Toisaalta ei kyllä huvittaisi pistää koolauksia kakskakkosellakaan koko seinälle. Tein sitten tuollaisen ratkaisun risteyksen kohdille. Eli alaosa on vähän ulompana kuin yläosa paneelista. Siihen kulmalista reunaan ja suihkukaappi eteen, tuskin häiritsee silmää siellä takana.

Pöntön putkille pitää myös saada seinät ympärille.


Tässäkin on "hurjia" ongelmia. Seinäkettä ei voi laittaa enää yhtään oikealle, sillä muuten suihkukaappi ei mahdu. Mutta nyt pönttö ei ole ihan keskellä tuota seinäkettä. En vielä tiedä, voinko elää asian kanssa vai täytyykö mun siirtää tota pönttöä vähän seinään päin. Pähkäilen sitä sit viikonloppuna.

Pöntön päälle tulee ovi, josta pääsee tarvittaessa ropaamaan pönttöä ja tuulettimen asetuksia. Ehkä sinne voisi tehdä jonkun hyllynkin, johon voisi laittaa miljoona vessapaperit säilöön tms.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.