Siirry pääsisältöön

Aikaiset linnut

Nyt on linnut seinässä ja voi, että tykkään!Yön aikana makulatuuripaperin rutut olivat oienneet ja pääsin etenemään. Maalasin vuotien rajalle tuollaisella kellertävällä maalilla raidat, jotta jos tapetti rakoilee, sieltä ei ainakaan valkoinen paista läpi. Mun piti käydä hakemassa perjantaina työmatkan varrelta maalia, mutta kun en ollut töissä, koitin etsiä sitä omasta kylästä. No, pienimmät maalipurkit olivat puolilitraisia ja maksoivat enemmän kuin litraiset. Lisäksi oikeaa sävyä ei ollut tarjolla. Sekoittelin sitten kotona maalinjämistä jotakuinkin kelpaavan keltaisen, ja maalia kului vajaa desi. Mut ei tarvinnut ainakaan maksaa yli kahtakymppiä tuollaisesta.Ensimmäiseksi tapetointiyritykseksi sain mielestäni aikaan ihan kohtuullista jälkeä.

Vielä kun saisi joskus nuo listat paikalleen ja tuon yhden nurkan viimeiset paneelit, olisin tosi tyytyväinen. Ehkäpä seuraavaksi urakaksi voisikin ottaa listojen ynnä muiden viimeistelyjen tekemisen...Kommentit

 1. Lintutapetti sopii sun kylppäriin mielettömän hyvin! Kylpyhuoneesta tulee postaus postaukselta aina vain hienompi. Värimaailma ja kaikki yksinkertaisesti vain mätsää. Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulee kyllä niin munnäköinen huone, ettei tosikaan :)

   Poista
 2. Tuo tapetti on kyllä upea, mistä hankit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin sen tuollaisesta verkkokaupasta: http://verkkokauppa.seinaruusu.fi/ Siellä on kaikkea muutakin kaunista :)

   Poista
 3. Kerrassaan hurmaava ja persoonallinen kylpyhuone! Tapetti on tosi hieno ja kuin piste iin päälle. / Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja yhdellä seinällä sitä on mun mielestä sopiva määrä. Muuten vois olla liikaa...

   Poista
 4. Aivan ihana tapetti!! Piristävä! Tähän sopii vanha pohojalaanen sanonta "Hyvää yritetähän mutta priimaa pakkaa tulla" :)

  VastaaPoista
 5. Muistitko ostaa linnunsiemeniä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, nyt jäi kyllä ostamatta. Täytyy varmaan huomenna hakea joku lintulauta tuohon :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.