Siirry pääsisältöön

Olen muuttanut

Olen muuttanut itseni nyt talolle. Tavaroita on vielä vanhassa kodissa ja siellä on toki kuun loppuun vielä mahdollisuus pestä pyykkiä sekä itsensä.

Askartelin tänään saarekettani ja siihen on tosi kiva kasata kaikkea ylimääräistä tavaraa :) Huomenna jos askartelisi sen loppuun ja asentaisi lavuaarin ja systeemit valmiiksi putkimiestä varten.


Saarekkeen työtaso on ihanan suuri. Mulla ei varmaan missään kodissa ole ollut noin paljon tilaa tehdä asioita. Jääkaappi ja liesi saapuivat tänään, joten kunhan sähkäri saa mulle pistorasioita, pääsen oikeasti laittamaan sähköllä toimivia asioita toimimaan. Tällä hetkellä mulla on siis käytössä jatkokela, jossa on neljä pistokepaikkaa. Sillä mennään vielä pari päivää.


Kaivelin vesiputkea paremmin esiin ja sisäpuolelta vetämällä myös ulkopuolinen putki liikkuu. Ei tarvitse siis enää kaivaa. Koska putki on vain noin metrin syvyydessä, ei ole mikään ihme, että se on jäätynyt. Nyt sen sisälle tuikataan lämmityskaapeli, jotta homma toimisi.


Nyt mä keitän kahvia ja kattelen netistä sarjoja. Hetken päästä tulee pimeä, sillon taas kynttilät päälle. Tää on ehkä kliseistä: kahvimuki, kynttilät ja villasukat. Kahvi lämmittää, kynttilät valaisee, sillä täällä on vain yksi valo ja kuka tahansa voi tulla kokeilemaan, miltä tuntuu kävellä vanhan talon lattioilla ilman villasukkia :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…