Siirry pääsisältöön

Olen muuttanut

Olen muuttanut itseni nyt talolle. Tavaroita on vielä vanhassa kodissa ja siellä on toki kuun loppuun vielä mahdollisuus pestä pyykkiä sekä itsensä.

Askartelin tänään saarekettani ja siihen on tosi kiva kasata kaikkea ylimääräistä tavaraa :) Huomenna jos askartelisi sen loppuun ja asentaisi lavuaarin ja systeemit valmiiksi putkimiestä varten.


Saarekkeen työtaso on ihanan suuri. Mulla ei varmaan missään kodissa ole ollut noin paljon tilaa tehdä asioita. Jääkaappi ja liesi saapuivat tänään, joten kunhan sähkäri saa mulle pistorasioita, pääsen oikeasti laittamaan sähköllä toimivia asioita toimimaan. Tällä hetkellä mulla on siis käytössä jatkokela, jossa on neljä pistokepaikkaa. Sillä mennään vielä pari päivää.


Kaivelin vesiputkea paremmin esiin ja sisäpuolelta vetämällä myös ulkopuolinen putki liikkuu. Ei tarvitse siis enää kaivaa. Koska putki on vain noin metrin syvyydessä, ei ole mikään ihme, että se on jäätynyt. Nyt sen sisälle tuikataan lämmityskaapeli, jotta homma toimisi.


Nyt mä keitän kahvia ja kattelen netistä sarjoja. Hetken päästä tulee pimeä, sillon taas kynttilät päälle. Tää on ehkä kliseistä: kahvimuki, kynttilät ja villasukat. Kahvi lämmittää, kynttilät valaisee, sillä täällä on vain yksi valo ja kuka tahansa voi tulla kokeilemaan, miltä tuntuu kävellä vanhan talon lattioilla ilman villasukkia :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.