Siirry pääsisältöön

Osoitesotkut ja eteisen katto

Asun talossa, jota ei ole virallisesti olemassa. Postini menivät viikon ajan naapurikunnan puolelle samalla kadunnimellä ja -numerolla olevaan osoitteeseen, joka siis on eri postinumeroalueella. Neljän päivän taistelun jälkeen sain postin vakuuttuneeksi, että tällainen talo on olemassa ja postia saa tulla. Senkin jälkeen osa posteista meni vielä väärään paikkaan.

Kun postin kanssa oltiin saatu asiat kuntoon, tuli maistraatilta selvityspyyntö, koska heidän tietojensa mukaan tässä osoitteessa ei ole asuinrakennusta. Olivat konsultoineet myös kunnan rakennusvalvontaa, joka oli myös antanut tiedon, että taloa ei ole. Jännä juttu sinänsä, sillä juuri pari viikkoa sitten sain toimenpideilmoitukseen liittyvän luvan tehdä jätevesijärjestelmä. Toimenpideilmoituksessa selvästi kerroin, että järjestelmä tulee olemassaolevaan asuinrakennukseen. Liekkö koko paperia edes lukeneet, lyöneet vain leiman päälle.

Nyt mun täytyy selvitellä sitten maistraatille, että en ole asunnoton (joka mun status tällä hetkellä ilmeisesti on). Mitähän tästäkin seuraa...

Putkimiestä ei ole näkynyt. Soitin sitten toiselle, joka toivottavasti tulee keskiviikkona. Nuohooja tulee tiistaina.

Noh, saareke on edelleen kesken, sillä materiaalit loppuivat enkä ole ehtinyt hakea niitä lisää. Tämän viikonlopun suunnitelmana on saada eteinen lämpimäksi. Se vaatii oven laittamista kylpyhuoneen (edelleen erittäin vaiheessa) ja eteisen välille. Lisäksi kaikki kolot täytyy tilkitä. Ulko-oven yläreuna täytyy tiivistää ja sulkea, nyt kun sieltä ei tule enää jatkoroikka talolle. 

Tänään askartelin kuitenkin katossa olevaa reikää umpeen. Reiän paikallahan oli kierreportaat yläkertaan. Nyt katto menee kokonaan umpeen ja siihen tulee luukku, jotta tarpeen mukaan yläkertaakin pääsee tarkastamaan. Tavanomaiseen tapaani en taas muistanut ottaa ennen-kuvia.


Tämä tuskin on lopullinen ratkaisu, sillä tärkeintä on nyt vain saada alakertaa asumiskuntoon.

Fiksusti tein tietenkin katon allaolevassa kuvassa näkyvään kuntoon ennen ekovillalevyjen viemistä yläkerran puolelle. Olisikin ollut liian helppoa saada ne sinne jollain muulla keinolla kuin runttaamalla tuosta aukosta läpi.


Ylhäältäpäin katsottuna lautojen päällä on ilmansulkupaperi ja sen päällä ekovillaa. Niiden päälle laitan vielä paperia ja laudat. Tungin villaa myös vanhan välikaton sisään niin pitkälle kunnes vastaan tulivat vanhat eristeet. Välikaton eristyspaksuuden kasvattaminen mulla on suunnitelmissa ensi kesänä.

Huomenna ährään tuohon luukun ja yritän keksiä jonkin keinon eristää myös sen, sillä kyllähän tuostakin vielä lämmöt holahtaa väärään paikkaan.

Kommentit

 1. Onnea uuteen kotiin! Osoitesotkuja pakkaa tulla vaikka olisi asumisvuosia takana yksi tai parikymmentä, ainakin täällä meidän kylällä. Taksia tai hälytysajoneuvoja soittaessa kannattaa muistaa aina mainita "painokkaasti" tien nimen lisäksi myös paikkakunta, muuten pirssi porhaltaa naapuripaikkakunnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen aika painokkaasti tähän mennessä jo kaikille asiasta sanonut, mutta minkäs teet :)

   Poista
 2. Heh, tulipa "tiedän tästä jotain" -fiilis tuosta postisotkusta. Edelleen menee osa postista hukkaan (olen omistanut tämän paikan vuodesta 08....) ja tähän kesään saakka olen takunnut vakuutuksen kanssa, jossa on ollut osittain väärät tiedot, juurikin sinne kunnanrajan toiselle puolelle. Kesällä joku ystävällisesti sanoi vakuutukseni irti, josta pillastui pankki, josta seurasi lisää sotkua.

  Kiva blogi, tulee luettua kaikki postaukset =)

  T: se toinen hirsityyppi kylän toisessa päässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näköjään vain sekaisen menee. Olivat yrittäneet toimittaa mun suihkukaappiakin sinne toisen kunnan puolelle ja soittivat seuraavana päivänä vihaisena, kun olin antanut väärän osoitteen: "Ei siellä ollut kuvailemaasi taloa, tarkistaisitko osoitteen!" :D Mukava kuulla, että blogia jaksaa lukea. Aika paljon täällä käy ihmisiä päivittäinkin pyörähtämässä, mutta ei ole suurimmasta osasta hajuakaan, että keitä ovat.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.