Siirry pääsisältöön

Mulla on viemäri!

Kaivettiin viikonloppuna talon jätevesiasema ja linjat maahan. Mulle suositeltiin kylältä löytyvää kaivuria ja kaivajaa, mutta mulla oli kaivaja jo tiedossa eikä isolla koneella olisi mahtunut ahtaissa paikoissa touhuamaan.

Perjantaina oli postissa hyväksytty toimenpideilmoitus ja lupa aloittaa työt. Toisaalta, oltais kyllä kaivettu vaikkei lupaa olisikaan ollut. Ei kerrota kellekään :) Lauantaina sitten alkoi kaivaminen ja isoa kiveähän sieltä nousi tuolla viiden tonnin kaivurillakin. Ensimmäinen pönttö eli saostussäiliö tuli vanhan lantamontun päälle. Ja lantahan siellä edelleen haisi. Oli loistokkuus kaukana, kun joutui montun pohjalla heilumaan ja lapioimaan. 
Homma tökkäsi lauantaina siihen, että olisi tarvittu 15 asteen muhvikulma, jota ei siihen hätään ollut. Rautakaupat eivät olleet enää auki, joten ei päästy eteenpäin. Kaivettiin harmaavesisuodattamon kuoppa kuitenkin valmiiksi ja jätettiin se odottamaan seuraavaa päivää.

Sunnuntaina aloitettiin peittämällä linjan alkupäätä seulahiekalla, eristeellä ja lopuksi kaivetulla maalla. Kauppa, josta tuon puuttuvan muhvikulman saisi, aukeaa sunnuntaisin vasta kahdeltatoista. Tehtiin, mitä voitiin sitä ennen ja lähdin puolenpäivän aikaan ajelemaan 40 kilometriä suuntaansa hakemaan puuttuvia osasia.
Harmaavesisuodatin jäi peittämättä, sillä jotta saatiin siihen riittävä kaato, piti pömpeli asettaa niin syvälle, että hattu jäisi maanpinnan alapuolelle, jos sen peittäisi. Tuohon on saatavilla lisäosa, joka nyt vain täytyy sitten hankkia. 

Myös käsitellyn veden purkupaikan kanssa tuli pieniä mutkia matkaan eräiden vesijohtojen ja huonojen kaatojen takia, mutta luovalla ongelmanratkaisulla saatiin homma pelittämään.

Onnistuttiin löytämään talon vesijohto kivijalan ulkopuolelta, nyt mun täytyy vain lapion kanssa kaivaa sitä enemmän esiin, jotta putkimies pääsee tekemään uuden liitoksen talon sisäpuolelle tuleviin osuuksiin. Joten kohta mulla saattaa tulla talolle jo vettäkin.

Piha jäi erittäin kauniiksi tämän kaiken kaivamisen jälkeen.Aidat täytyy varmaan viedä talveksi takaisin puoriin. Tuskinpa haluan päästää koiraa pihalle möyrimään ennen kuin siinä kasvaa jälleen jotain päällä.Kengätkin olivat aavistuksen surullisen näköiset kaiken kaivannossa hyppimisen jälkeen.Elämme jännittäviä aikoja. Olen irtisanonut nykyisen vuokra-asuntoni ja muutan tällä viikolla talolle. Tämä päivä on mennyt pakkaillessa tavaroita ja voi olla, että vien yhden kuorman tänään vielä talolle. Huomenna tulee liesi ja jääkaappi. Sähkömies lupasi tulla loppuviikosta laittamaan pistorasioita. Kyllä tää tästä :D

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.