Siirry pääsisältöön

Mulla on viemäri!

Kaivettiin viikonloppuna talon jätevesiasema ja linjat maahan. Mulle suositeltiin kylältä löytyvää kaivuria ja kaivajaa, mutta mulla oli kaivaja jo tiedossa eikä isolla koneella olisi mahtunut ahtaissa paikoissa touhuamaan.

Perjantaina oli postissa hyväksytty toimenpideilmoitus ja lupa aloittaa työt. Toisaalta, oltais kyllä kaivettu vaikkei lupaa olisikaan ollut. Ei kerrota kellekään :) Lauantaina sitten alkoi kaivaminen ja isoa kiveähän sieltä nousi tuolla viiden tonnin kaivurillakin. Ensimmäinen pönttö eli saostussäiliö tuli vanhan lantamontun päälle. Ja lantahan siellä edelleen haisi. Oli loistokkuus kaukana, kun joutui montun pohjalla heilumaan ja lapioimaan. 
Homma tökkäsi lauantaina siihen, että olisi tarvittu 15 asteen muhvikulma, jota ei siihen hätään ollut. Rautakaupat eivät olleet enää auki, joten ei päästy eteenpäin. Kaivettiin harmaavesisuodattamon kuoppa kuitenkin valmiiksi ja jätettiin se odottamaan seuraavaa päivää.

Sunnuntaina aloitettiin peittämällä linjan alkupäätä seulahiekalla, eristeellä ja lopuksi kaivetulla maalla. Kauppa, josta tuon puuttuvan muhvikulman saisi, aukeaa sunnuntaisin vasta kahdeltatoista. Tehtiin, mitä voitiin sitä ennen ja lähdin puolenpäivän aikaan ajelemaan 40 kilometriä suuntaansa hakemaan puuttuvia osasia.
Harmaavesisuodatin jäi peittämättä, sillä jotta saatiin siihen riittävä kaato, piti pömpeli asettaa niin syvälle, että hattu jäisi maanpinnan alapuolelle, jos sen peittäisi. Tuohon on saatavilla lisäosa, joka nyt vain täytyy sitten hankkia. 

Myös käsitellyn veden purkupaikan kanssa tuli pieniä mutkia matkaan eräiden vesijohtojen ja huonojen kaatojen takia, mutta luovalla ongelmanratkaisulla saatiin homma pelittämään.

Onnistuttiin löytämään talon vesijohto kivijalan ulkopuolelta, nyt mun täytyy vain lapion kanssa kaivaa sitä enemmän esiin, jotta putkimies pääsee tekemään uuden liitoksen talon sisäpuolelle tuleviin osuuksiin. Joten kohta mulla saattaa tulla talolle jo vettäkin.

Piha jäi erittäin kauniiksi tämän kaiken kaivamisen jälkeen.Aidat täytyy varmaan viedä talveksi takaisin puoriin. Tuskinpa haluan päästää koiraa pihalle möyrimään ennen kuin siinä kasvaa jälleen jotain päällä.Kengätkin olivat aavistuksen surullisen näköiset kaiken kaivannossa hyppimisen jälkeen.Elämme jännittäviä aikoja. Olen irtisanonut nykyisen vuokra-asuntoni ja muutan tällä viikolla talolle. Tämä päivä on mennyt pakkaillessa tavaroita ja voi olla, että vien yhden kuorman tänään vielä talolle. Huomenna tulee liesi ja jääkaappi. Sähkömies lupasi tulla loppuviikosta laittamaan pistorasioita. Kyllä tää tästä :D

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.