Siirry pääsisältöön

Saareke edistyy

Tänään on ollut koko päivän pakkasta. Sisällä on vaihtelevasti 16-18 astetta. Melko hyvin parilla irtopatterilla. Ilmalämpöpumppua odotellessa... Ja mahdollista leivinuuninkäyttölupaa. Positiivista on ainakin se, että kun levittelin mattoja lattialle, ei lattia tunnu mitenkään epämukavan kylmältä. On tainnu eristeet ja ilmansulut ainakin jotain auttaa.

Jos tulee kylmä, on kaksi vaihtoehtoa. Joko menee ulos puuhaamaan tai lenkille koiran kanssa, jolloin sisälämpötila tuntuu tosi lämpöiseltä tai sitten alkaa tehdä hommia sisällä. Riittävästi kun sahailee ja häärää, saa tuvan lämpötilaa parillakin asteella nopeasti ylöspäin. Plus itselle tulee lämmin. Ei vaan parane kauheasti hikoilla, ettei joudu oikein kunnolla palelemaan.

Oon häärännyt tänään saarekkeen kanssa. Nyt se on tukeva kaikkiin suuntiin ja sen päällä voisi vaikka tanssia. Äsken ähräsin lavuaarin paikalleen. Porasin nurkkiin reiät ja sahasin lihaskäyttöisellä pistosahalla niiden välit. Ajattelin ensin Ikean kaksialtaista Domsjö-allasta, mutta kun Ikeassa sitten kävin, tuo tupla-allas oli tosi suuri. Sitten suunnittelin yksialtaista, mutta niitä ei enää ollut saatavilla. Otin sitten upotettavan altaan, sillä posliinialtaan ehdottomasti haluan.Tuohon sitten hanaksi tällainen. Uskoisin, että tuosta tulee ihan nätti kokonaisuus. Päädyssä näkyvä liimalevy on tarkoitus maalata valkoiseksi. 

Kerroin pari viikkoa sitten ihanuuksista, joita tyhjennettävästä talosta löysin. Tässä vielä yksi. Kaunis pitsiliina.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…