Siirry pääsisältöön

Vapaa viikonloppu

Vietin vapaan viikonlopun, joten suuria asioita talolla ei ole tapahtunut. Saareke on saanut uusia hyllyjä mutta näytän siitä kuvaa vasta sitten, kun se on jossain järjestyksessä.

Tupa on täynnä laatikoita ja oikeastaan odottaakin, että saan saarekkeen hyllyt valmiiksi ja pääsen täyttämään sitä kaikella tarpeellisella.

Tilkitsin ovien rakoja ja laitoin niihin vielä ilmansulkupaperia. Nyt tuvassa on lämpöä mukavat 23 astetta (liian kuuma!), mutta olkoon kuumalla pari päivää, jotta rakenteet lämpeävät. Sitten voin pudottaa sen parinkympin alle.

Tuvassa on siis kaksi ovea. Toinen johtaa eteiseen, joka on tarkoitus ottaa käyttöön ja lämmittää tämän vuoden puolella oikeastaan heti, kun kylpyhuone on niin valmis, että sielläkin pysyy lämpö. Toinen ovi johtaa huoneeseen, jonka lattia on romahtanut ja joka on ensi kesän projekti. En aio tuota huonetta lämmittää, joten jokin eriste olisi hyvä saada oven kohdalle.

(Pahoittelut etukäteen erittäin rumista ja vinoista kuvista.) Päätin sitten hyödyntää vieraspatjaa, jonka lämpötekniset ominaisuudet tuskin ovat kovin hyvät, mutta riittänevät tähän tarkoitukseen.


Päälle vielä ilmansulkupaperi ja villaryijy. Kuvitelkaa tuohon eteen vielä 50-luvun senkki ja jotain tavaraa päälle. Sängyn taakse ja siis tuohon oviaukkoon rajoittuen voitte kuvitella valkoisen puolipaneelin. Sittenhän tässä voi vaikka kuvitella listoja ja uusia sähkövetoja ja muuta mukavaa :)


Pistorasioita mulla muuten on jo. Jääkaappi on seinässä ja elämä huomattavasti helpompaa. Putkimies ei ehtinyt viime viikolla, vaikka niin oli puhe (mur), toivottavasti ehtii tällä viikolla!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.