Siirry pääsisältöön

Vapaa viikonloppu

Vietin vapaan viikonlopun, joten suuria asioita talolla ei ole tapahtunut. Saareke on saanut uusia hyllyjä mutta näytän siitä kuvaa vasta sitten, kun se on jossain järjestyksessä.

Tupa on täynnä laatikoita ja oikeastaan odottaakin, että saan saarekkeen hyllyt valmiiksi ja pääsen täyttämään sitä kaikella tarpeellisella.

Tilkitsin ovien rakoja ja laitoin niihin vielä ilmansulkupaperia. Nyt tuvassa on lämpöä mukavat 23 astetta (liian kuuma!), mutta olkoon kuumalla pari päivää, jotta rakenteet lämpeävät. Sitten voin pudottaa sen parinkympin alle.

Tuvassa on siis kaksi ovea. Toinen johtaa eteiseen, joka on tarkoitus ottaa käyttöön ja lämmittää tämän vuoden puolella oikeastaan heti, kun kylpyhuone on niin valmis, että sielläkin pysyy lämpö. Toinen ovi johtaa huoneeseen, jonka lattia on romahtanut ja joka on ensi kesän projekti. En aio tuota huonetta lämmittää, joten jokin eriste olisi hyvä saada oven kohdalle.

(Pahoittelut etukäteen erittäin rumista ja vinoista kuvista.) Päätin sitten hyödyntää vieraspatjaa, jonka lämpötekniset ominaisuudet tuskin ovat kovin hyvät, mutta riittänevät tähän tarkoitukseen.


Päälle vielä ilmansulkupaperi ja villaryijy. Kuvitelkaa tuohon eteen vielä 50-luvun senkki ja jotain tavaraa päälle. Sängyn taakse ja siis tuohon oviaukkoon rajoittuen voitte kuvitella valkoisen puolipaneelin. Sittenhän tässä voi vaikka kuvitella listoja ja uusia sähkövetoja ja muuta mukavaa :)


Pistorasioita mulla muuten on jo. Jääkaappi on seinässä ja elämä huomattavasti helpompaa. Putkimies ei ehtinyt viime viikolla, vaikka niin oli puhe (mur), toivottavasti ehtii tällä viikolla!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.