Siirry pääsisältöön

Suunnitelman muutos lennossa

Skafferi on nyt listoja (ja paria hyllyä) vaille valmis. Tarkkasilmäiset saattavat huomata, että tuopa ei olekaan se ovi, josta aikaisemmin mainitsin. Koska paikka on aika ahdas ja satuin muistamaan, että mullahan on talon pariovet tuolla puorissa vailla virkaa, hain toisen niistä nyt tähän. Ja sehän sopii kuin nenä päähän. Se on aavistuksen verran kapeampi ja matalampi kuin ensiksi aikomani ovi. 

Ovi jää tuollaiseksi, sisäpuolelta se on okrankeltainen. Pahimmat liat on pyyhitty pois ja lukkomekanismi näyttää kivalta näin oven "väärälläkin" puolella.

Ovi sai veriuhrinkin eilen. Tein hommia sukkasiltaan ja tiputin oven melko korkealta varpaiden päälle. Nyt yhden varpaan kynsi on kauniin sininen ja koko varvas on kuin pulla. Yöllä en saanut nukutuksi, kun se särki niin kovin ja kengän pitäminen jalassa on myös yhtä tuskaa. Tässä arvon, pitäiskö lähteä päivystykseen selvittämään, josko se vaikka olisi murtunut. Toisaalta, mitäpä tuollaiselle voi tehdä, teipata viereiseen varpaaseen kiinni. Sen voin tehdä itsekin, teippiä löytyy :)

Esittelen tässä myös erittäin kaunista työnjälkeäni. Vanhat saranat istuivat niin tiukassa, että uudet piti laittaa, kun vastakappaletta ei tähän hätään löytynyt. Saranaa varten piti taiteilla tuollainen loveus, jonka näppärästi tein taltalla. Tai siis nimenomaan en tehnyt näppärästi. Tuo näyttää aivan hirveältä. Ei oo talttahommat mun juttuja. Ainoa lohdutus tässä on se, että saranan kiinnityslevyn allehan tuo jää piiloon.


Nyt voisin jättää remppahommat tältä päivältä (nyt jo!?) ja jotenkin asennoitua huomenna alkavaan työrupeamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.