Siirry pääsisältöön

Suunnitelman muutos lennossa

Skafferi on nyt listoja (ja paria hyllyä) vaille valmis. Tarkkasilmäiset saattavat huomata, että tuopa ei olekaan se ovi, josta aikaisemmin mainitsin. Koska paikka on aika ahdas ja satuin muistamaan, että mullahan on talon pariovet tuolla puorissa vailla virkaa, hain toisen niistä nyt tähän. Ja sehän sopii kuin nenä päähän. Se on aavistuksen verran kapeampi ja matalampi kuin ensiksi aikomani ovi. 

Ovi jää tuollaiseksi, sisäpuolelta se on okrankeltainen. Pahimmat liat on pyyhitty pois ja lukkomekanismi näyttää kivalta näin oven "väärälläkin" puolella.

Ovi sai veriuhrinkin eilen. Tein hommia sukkasiltaan ja tiputin oven melko korkealta varpaiden päälle. Nyt yhden varpaan kynsi on kauniin sininen ja koko varvas on kuin pulla. Yöllä en saanut nukutuksi, kun se särki niin kovin ja kengän pitäminen jalassa on myös yhtä tuskaa. Tässä arvon, pitäiskö lähteä päivystykseen selvittämään, josko se vaikka olisi murtunut. Toisaalta, mitäpä tuollaiselle voi tehdä, teipata viereiseen varpaaseen kiinni. Sen voin tehdä itsekin, teippiä löytyy :)

Esittelen tässä myös erittäin kaunista työnjälkeäni. Vanhat saranat istuivat niin tiukassa, että uudet piti laittaa, kun vastakappaletta ei tähän hätään löytynyt. Saranaa varten piti taiteilla tuollainen loveus, jonka näppärästi tein taltalla. Tai siis nimenomaan en tehnyt näppärästi. Tuo näyttää aivan hirveältä. Ei oo talttahommat mun juttuja. Ainoa lohdutus tässä on se, että saranan kiinnityslevyn allehan tuo jää piiloon.


Nyt voisin jättää remppahommat tältä päivältä (nyt jo!?) ja jotenkin asennoitua huomenna alkavaan työrupeamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.