Siirry pääsisältöön

Heihei joulukuusi, tervetuloa värit!

Nostin verhotankoja ylemmäksi ja hipaisin samalla kuusta. Sen seurauksena kuului mukava ropina, kun neulaset rapisivat alas. Totesin, että ehkä on tämän kuusen aika mennä.

Nostin kaikki huonekalut tuvasta pois, sillä sain loput matot ja koska ne ovat pituudeltaan noin kuusimetrisiä, niiden levittäminen vaati tilaa. Nyt on matot kuitenkin lattiassa ja ihanalta näyttää!Nurkkaan, jossa kuusi oli, tuli koiranpeti. Silti nurkka näyttää nyt kovin tyhjältä ja alastomalta. 


Vaikka kuvista saattaisi muuta luulla, tänään ei ole paistanut aurinko. Silti jotenkin oli hetkittäin keväinen tunnelma. 


Iso kiitos vielä matoista sinne naapuriin! 

Käytin myös huonekaluttomuuden ja hetkellisen matottomuuden hyväkseni ja tein korjauksen yhteen lattialankkuun. Lankku oli jo joskus aiemmin paikattu ja laitoin kesällä sen paikkauksineen takaisin lattiaan. Sitten rysäytin siihen päälle hieman raskaammalla askeleella ja jokin petti tai irtosi niin, että lattiassa oli kuoppa, joka vielä jousti jalan alla. Nyt otin lankun irti ja laitoin pohjaan pari tukilautaa. Ei enää jousta :) Pieni painanne siinä kohdassa toki edelleen on, mutta kuoppia ja möykkyjä tästä lattiasta löytyy muistakin kohdista. 

Kommentit

 1. Ihana koti! Oon inspiroitunut sun blogista paljon ja jään seurailemaan projektin etenemistä. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Tasaisen hitaasti mutta varmasti täällä edetään :)

  VastaaPoista
 3. Matothan käyvät hyvin tupaan. Mukavaa, että saivat uuden tehtävän. - sari -

  VastaaPoista
 4. Onko matoilla lattian päälystäminen koko vuotinen juttu vai vapautuuko lattia kesäisin?
  Jos ei niin eikö kokolattia matto ajaisi suht saman asian, ei tietenkään niin kirjava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla lattialla on mattoja kesäisinkin, ei tosin varmaan näin paljon. Toisaalta, jos en ennen kesää tai kesällä ehdi maalata lattioita, matoilla voi myös väliaikaisesti piilottaa järkyttävänkokoiset naulanreiät ja tussilla piirretyt numeroinnit.

   Tässä juuri pohdin, miksi kukaan haluaisi kokolattiamattoa yhtään mihinkään, mutta joo, ajaisi toki saman asian, jos sen saisi osissa pois pesuun, jos se jotenkin sopisi vanhaan hirsitaloon, mitä se ei tietenkään tee, jos sinne väliin voisi jättää rakoja, joista kaunis lautalattia näkyisi ja jos ne ei olisi niin kovin rumia.

   Eli en aio harkita kokolattiamattoa :)

   Poista
  2. Osittain se oli vitsiä et laittaisi kokolattiamaton. Haiin enemmänkin takaa että teet kovasti töitä lattialle niin anna sen myös näkyä. En kylläkään ole vanhassa talossa itse asunut niin ei tarpeellisuudesta/kodikkuudesta ole kokemusta. Itse vaan pidän "puhtaista" lattioista.

   Vessasta tuli yksi kysymys. Oletko ajatellut että tekisit valmiudet vesivessanpöntölle? Jos joskus tulee tarvetta tai myyntiä miettii niin olis hyvä lisä...

   Poista
  3. Okei :D Talvisin matot on kyllä ehdottomia ja olen aikaisemmissa kodeissa päällystänyt lattiat enempi tai vähempi matoilla, mutta niissä onkin ollut rumat lattiat.

   Toistaiseksi ainakaan ei ole suunnitelmissa tehdä vesivessavalmiuksia. Remppaa teen tällä hetkellä pelkillä palkkarahoilla, joten "varmuuden vuoksi, jos joskus tarvitsee" -juttuja ei voi vain tehdä. Periaatteessa melko helposti vesivessaa varten saa asiat tehdyksi, rahaavievin osuus on vessajätteiden käsittelypaikka, nykyinen jätevesisysteemi on vain harmaavesille. Toisaalta, kuivakäymälä on ekologisempi ja toimintavarmempi esim. sähkökatkojen aikana, jolloin vettä ei täällä tule. Tulevaisuuden jutuista en osaa sanoa, mut mennään nyt vaikka kymmenen vuotta näin ja mietitään sitten.

   Poista
 5. Mielenkiinnosta kysäisen, millainen pohjapiirustus kodissasi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Voin ehkä joskus piirtää pohjapiirustuksen, mutta toisessa päässä on tupa, noin 6x6 metriä, keskellä kaksi samankokoista huonetta (pientä, toinen siis on eteinen) ja toisessa päädyssä kaksi keskenään samankokoista, edellisiä hieman isompaa (kylppäri + toinen samankokoinen) huonetta. Yhteensä lattiapinta-alaa on noin 86 neliötä. Yläkerrassa on saman verran, mutta siellä on vinokatto, joten jos sinne joskus haluaisi asuintilaa tehdä, viralliset neliöt jäisivät pienemmiksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.