Siirry pääsisältöön

Sekalaista settiä

Aloin nakutella paneeleja eteiseen, sillä olisihan se nyt tyhmää tehdä edes joku asia valmiiksi ennen uuden aloittamista.

Paneeleja jäi ylitse yksi, joten nyt on kaikki jemmassa olleet käytetty. Lisää meinaan ostaa vasta sitten, kun saan enemmän tarvittavia juttuja samaan kuormaan. Omassa autossa pitkä puutavara ei kulje ja rahti maksaa aina sen verran, ettei ihan pieniä määriä viitsisi tilata.

Tämä nurkka on nyt kuitenkin listoja vaille valmis. Yläosa seinästä jää hirrelle ja siihen on tarkoitus kiinnittää kaikkia vanhoja työkaluja, joita täältä premisseiltä löytyy.

Kotkan on maalannut mun siskonpoikani. Hän on tokaluokalla. Peili oli eteisen seinällä, kun talon ostin ja on hellyyttävästi kolhuinen ja samea. Sopii tuohon päälle erityisen hyvin. Kellon olen joskus tehnyt vanhasta levystä ja taskulamppuja nyt pitää aina olla saatavilla. Pipoille ja hanskoille pitäisi vielä löytää joku paikka, joko kaapin laatikoihin tai hieman kätevämmin johonkin koriin. Biltemassa tuli vastaan autonrenkaista tehty kori, hintakaan ei ollut paha, joten saatan käydä sellaisen hakemassa jossain välissä.


Tein vihdoin kylppärin lattiaankin luukun. En tykkää noista lautojen halkomisista, sillä käsisahalla täällä edelleen tehdään kaikki. Noh, ainahan sen voi ottaa treenin kannalta :) Yksi lankku jäi yli kun tein lattiaa ja sain tehtyä luukun siitä, edellinen luukku kun oli huonossa kunnossa.


Kun lattialuukun virkaa hoitaa oikeasti lattialuukku, luukkuna toimineet liimapuulevyt pääsivät varsinaista tarkoitustaan täyttämään. Skafferin hyllyiksi siis.Hyllyt ajattelin vielä päällystää hyllypaperilla, kun sopivaa tulee vastaan ja reunaan kuuluu tietenkin reunapitsi. Ruskeat ja keltaiset raitapurkit löytyivät myös sieltä talolta, josta muitakin ihanuuksia sain tänne kotiini. Purkkeihin on kätevä laittaa kuiva-aineita. Pitää vain ehkä hankkia jostain Dymo, jolla saan etiketit purkkeihin. Hyllyjen alle ajattelin myös laittaa roikkumaan hyllynaluskoreja, joilla säilytystilaa saa vielä lisää. Jääkaapin alla olevassa korihyllyssä on tällä hetkellä myös kaikki kylpyhuonekamat sekä astiat, joiden paikka on jatkossa saarekkeeseen tulevissa hyllyissä.

Nyt lämmitellään taloa ja toivotaan, että sähköt kestävät, huomenna on taas työpäivä ja luvattu yli 20 astetta pakkasta.

Kommentit

 1. Hei. Minun pitäisi rakentaa tuollainen lattialuukku, jossa on huomaamaton saranointi. Miten olette tehneet sen?

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Noissa lattialuukuissa ei ole lainkaan saranoita vaan ne lähtevät kokonaan irti.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.