Siirry pääsisältöön

Sekalaista settiä

Aloin nakutella paneeleja eteiseen, sillä olisihan se nyt tyhmää tehdä edes joku asia valmiiksi ennen uuden aloittamista.

Paneeleja jäi ylitse yksi, joten nyt on kaikki jemmassa olleet käytetty. Lisää meinaan ostaa vasta sitten, kun saan enemmän tarvittavia juttuja samaan kuormaan. Omassa autossa pitkä puutavara ei kulje ja rahti maksaa aina sen verran, ettei ihan pieniä määriä viitsisi tilata.

Tämä nurkka on nyt kuitenkin listoja vaille valmis. Yläosa seinästä jää hirrelle ja siihen on tarkoitus kiinnittää kaikkia vanhoja työkaluja, joita täältä premisseiltä löytyy.

Kotkan on maalannut mun siskonpoikani. Hän on tokaluokalla. Peili oli eteisen seinällä, kun talon ostin ja on hellyyttävästi kolhuinen ja samea. Sopii tuohon päälle erityisen hyvin. Kellon olen joskus tehnyt vanhasta levystä ja taskulamppuja nyt pitää aina olla saatavilla. Pipoille ja hanskoille pitäisi vielä löytää joku paikka, joko kaapin laatikoihin tai hieman kätevämmin johonkin koriin. Biltemassa tuli vastaan autonrenkaista tehty kori, hintakaan ei ollut paha, joten saatan käydä sellaisen hakemassa jossain välissä.


Tein vihdoin kylppärin lattiaankin luukun. En tykkää noista lautojen halkomisista, sillä käsisahalla täällä edelleen tehdään kaikki. Noh, ainahan sen voi ottaa treenin kannalta :) Yksi lankku jäi yli kun tein lattiaa ja sain tehtyä luukun siitä, edellinen luukku kun oli huonossa kunnossa.


Kun lattialuukun virkaa hoitaa oikeasti lattialuukku, luukkuna toimineet liimapuulevyt pääsivät varsinaista tarkoitustaan täyttämään. Skafferin hyllyiksi siis.Hyllyt ajattelin vielä päällystää hyllypaperilla, kun sopivaa tulee vastaan ja reunaan kuuluu tietenkin reunapitsi. Ruskeat ja keltaiset raitapurkit löytyivät myös sieltä talolta, josta muitakin ihanuuksia sain tänne kotiini. Purkkeihin on kätevä laittaa kuiva-aineita. Pitää vain ehkä hankkia jostain Dymo, jolla saan etiketit purkkeihin. Hyllyjen alle ajattelin myös laittaa roikkumaan hyllynaluskoreja, joilla säilytystilaa saa vielä lisää. Jääkaapin alla olevassa korihyllyssä on tällä hetkellä myös kaikki kylpyhuonekamat sekä astiat, joiden paikka on jatkossa saarekkeeseen tulevissa hyllyissä.

Nyt lämmitellään taloa ja toivotaan, että sähköt kestävät, huomenna on taas työpäivä ja luvattu yli 20 astetta pakkasta.

Kommentit

 1. Hei. Minun pitäisi rakentaa tuollainen lattialuukku, jossa on huomaamaton saranointi. Miten olette tehneet sen?

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Noissa lattialuukuissa ei ole lainkaan saranoita vaan ne lähtevät kokonaan irti.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.