Siirry pääsisältöön

Uusia juttuja

Ensinnäkin, hyvää alkavaa vuotta kaikille! Oma vuodenvaihde taisi mennä nukkuessa, jossain vaiheessa havahduin muutamien rakettien paukahduksiin ja totesin vuoden mahdollisesti vaihtuneen. Muuten selvisimme lähes ilman paukkeita, mikä onkin aivan ihana asia. Meitä on täällä taloudessa kaksi raketteja pelkäävää, koira ja minä. Mä pärjään, jos olen sisällä, vaikka pauketta kuuluisikin. Koira pelkää pelkkää paukettakin. Mutta melko kivuttomasti meni tämä :)

Kävin haistelemassa hieman etelämpää Suomea ja toin sieltä tuliaisia kotiini. Ensimmäisenä ikuinen murheenkryynini eli verhot. Mä en ole verhoihminen. Mielellään olisin kokonaan ilman, mutta vanhat ikkunat vuotavat niin paljon, että lämpötaloudellisestikin verhot ovat melko tärkeät. Ja onhan se toisaalta ihan kiva, että täällä saa pimeälläkin häärätä rauhassa, tie kun kuitenkin kulkee tuossa ihan vieressä.

Joka tapauksessa, valkoiset verhot olin jo päättänyt hankkia. Tällaiset melko kivat (eli riittävän kivat, ettei niitä tarvitse mun elinaikana enää vaihtaa) löytyi Ikeasta. Mulla on kyseisen liikkeen kanssa vähän outo suhde. Sieltä saa mielestäni paljon pikkutavaraa, jonka kelpuutan hyvin. Kaikki huonekalua muistuttavat taas eivät mun kotiini (enää) pääsisi. Noh, takaisin verhoihin. Yhdessä paketissa on kaksi verhoa ja koska mun ikkunat on kapeita, yksi verho riittää yhteen ikkunaan. Ripustuslenkit on kiva pieni yksityiskohta ja kun tarkasti katsoo, näkee kapeita pystyraitoja kudottuna kankaaseen. Verhon takana on vielä valkoinen fleecepeitto lämpöä pitämässä. Se on kiinni päälliverhossa nuppineuloilla ja on helppo laittaa ja ottaa keväällä pois.

Verhot ovat vähän pitkät, mutta suunnittelin, että voisin nostaa verhotankoja sen verran, etteivät ikkunaa kiertävät listat näy verholenkkien takaa. Joskus tulevaisuudessa verhotangot ja pidikkeet maalaantuvat todennäköisesti valkoisiksi. Verhotamppien pidikkeenä toimii tällä hetkellä naulat. Olisi kiva kuitenkin saada siihen tarkoitukseen jotain nätimpää. Esimerkiksi vanhat (tai vanhannäköiset) posliinivetimet sopisivat siihen tarkoitukseen.

Vastaan tuli myös sekametelikauppa, josta löytyi sopivannäköisiä koukkuja. Eteisessä on kolme pientä koukkua vaatteille, tässä tulisi hieman lisää. Vielä en tiedä, miten ja missä nämä koukut hyödynnän. Joko tuo yhtenäinen versio eteiseen tai sitten pienet kiinni lankunkappaleeseen ja seinään. Käyttöä näille kaikille kuitenkin löytyy.Kuvassa on myös avaimen mallinen kolkutin. Olen etsinyt kolkutinta oveen, ettei ihmisten tarvitsisi hakata käsiään verille koputtaessaan. Ovikelloa en halua ja kaikki vastaantulleet kolkuttimet ovat olleen liian prameita tai väärän värisiä. Tämä kuitenkin sopii hyvin takorautaisen ovenvetimeni seuraan. Hintakin oli tosi kova, 4.30 euroa...Taidan alkaa riisua kuusta koristeista. Ostin hätäapuratkaisuna kaupasta ison kasan koristeita, kun en olisi niitä ehtinyt tehdä ennen joulua. Kun jouluaamuna iskin pallot kuuseen, totesin, että se taisi näyttää nätimmältä vain kynttilöiden kanssa. Ei tuommoiset kiiltävät palloset sovi vanhaan taloon. Nyt siis pallot pois ja muuten kuusi valoineen saa jäädä siihen saakka, kun alkaa varistaa liikaa. Olkoon vaikka helmikuuhun :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…