Siirry pääsisältöön

Uusia juttuja

Ensinnäkin, hyvää alkavaa vuotta kaikille! Oma vuodenvaihde taisi mennä nukkuessa, jossain vaiheessa havahduin muutamien rakettien paukahduksiin ja totesin vuoden mahdollisesti vaihtuneen. Muuten selvisimme lähes ilman paukkeita, mikä onkin aivan ihana asia. Meitä on täällä taloudessa kaksi raketteja pelkäävää, koira ja minä. Mä pärjään, jos olen sisällä, vaikka pauketta kuuluisikin. Koira pelkää pelkkää paukettakin. Mutta melko kivuttomasti meni tämä :)

Kävin haistelemassa hieman etelämpää Suomea ja toin sieltä tuliaisia kotiini. Ensimmäisenä ikuinen murheenkryynini eli verhot. Mä en ole verhoihminen. Mielellään olisin kokonaan ilman, mutta vanhat ikkunat vuotavat niin paljon, että lämpötaloudellisestikin verhot ovat melko tärkeät. Ja onhan se toisaalta ihan kiva, että täällä saa pimeälläkin häärätä rauhassa, tie kun kuitenkin kulkee tuossa ihan vieressä.

Joka tapauksessa, valkoiset verhot olin jo päättänyt hankkia. Tällaiset melko kivat (eli riittävän kivat, ettei niitä tarvitse mun elinaikana enää vaihtaa) löytyi Ikeasta. Mulla on kyseisen liikkeen kanssa vähän outo suhde. Sieltä saa mielestäni paljon pikkutavaraa, jonka kelpuutan hyvin. Kaikki huonekalua muistuttavat taas eivät mun kotiini (enää) pääsisi. Noh, takaisin verhoihin. Yhdessä paketissa on kaksi verhoa ja koska mun ikkunat on kapeita, yksi verho riittää yhteen ikkunaan. Ripustuslenkit on kiva pieni yksityiskohta ja kun tarkasti katsoo, näkee kapeita pystyraitoja kudottuna kankaaseen. Verhon takana on vielä valkoinen fleecepeitto lämpöä pitämässä. Se on kiinni päälliverhossa nuppineuloilla ja on helppo laittaa ja ottaa keväällä pois.

Verhot ovat vähän pitkät, mutta suunnittelin, että voisin nostaa verhotankoja sen verran, etteivät ikkunaa kiertävät listat näy verholenkkien takaa. Joskus tulevaisuudessa verhotangot ja pidikkeet maalaantuvat todennäköisesti valkoisiksi. Verhotamppien pidikkeenä toimii tällä hetkellä naulat. Olisi kiva kuitenkin saada siihen tarkoitukseen jotain nätimpää. Esimerkiksi vanhat (tai vanhannäköiset) posliinivetimet sopisivat siihen tarkoitukseen.

Vastaan tuli myös sekametelikauppa, josta löytyi sopivannäköisiä koukkuja. Eteisessä on kolme pientä koukkua vaatteille, tässä tulisi hieman lisää. Vielä en tiedä, miten ja missä nämä koukut hyödynnän. Joko tuo yhtenäinen versio eteiseen tai sitten pienet kiinni lankunkappaleeseen ja seinään. Käyttöä näille kaikille kuitenkin löytyy.Kuvassa on myös avaimen mallinen kolkutin. Olen etsinyt kolkutinta oveen, ettei ihmisten tarvitsisi hakata käsiään verille koputtaessaan. Ovikelloa en halua ja kaikki vastaantulleet kolkuttimet ovat olleen liian prameita tai väärän värisiä. Tämä kuitenkin sopii hyvin takorautaisen ovenvetimeni seuraan. Hintakin oli tosi kova, 4.30 euroa...Taidan alkaa riisua kuusta koristeista. Ostin hätäapuratkaisuna kaupasta ison kasan koristeita, kun en olisi niitä ehtinyt tehdä ennen joulua. Kun jouluaamuna iskin pallot kuuseen, totesin, että se taisi näyttää nätimmältä vain kynttilöiden kanssa. Ei tuommoiset kiiltävät palloset sovi vanhaan taloon. Nyt siis pallot pois ja muuten kuusi valoineen saa jäädä siihen saakka, kun alkaa varistaa liikaa. Olkoon vaikka helmikuuhun :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.