Siirry pääsisältöön

Odottamattomia ongelmia ja ongelmanratkaisua

Kiinnitin jokin aika sitten ostamiani mustia koukkuja kylppäriin. Ongelmaksi muodostui kirkkaiden ruuvien ja mustien koukkujen yhdistelmä, joka ei näyttänyt hyvältä. En myöskään nopealla etsimisellä löytänyt mustia, sopivankokoisia (pieni reikä -> ohut ruuvi) ruuveja. Ajattelin sitten kokeilla, josko ruuvinpään maalaaminen kynsilakalla toimisi. Ja toistaiseksi toimii hyvin. Lakka kesti jopa ruuvien kiinniruuvaamisen.


Toinen, isompi ongelma liittyy saarekkeeseen.Tein saarekkeen päädyt kahdesta liimalevystä. Kahdesta siksi, ettei riittävän leveää löytynyt. Niiden väliin tuli sauma, jonka paklasin umpeen ja eihän sitä pitkään aikaan päädystä erottanut. Sitten alkoi takanlämmitys. Takka kuumentaa tuon saarekkeen reunan, lämpötila on lähellä 60 astetta, kun takkaa oikein paahtaa, joten ensinnäkin itseni tekemä sauma alkoi irvistellä ja sen lisäksi halkeamia tuli moneen kohtaan. Sanomattakin oli selvää, ettei liimalevy taida toimia tuossa kohdassa.

Lisää ongelmia tuotti se, että olin varmistanut levyjen kiinnityksen ruuveilla, joiden kannat olin tietenkin paklannut piiloon. Hetken sain etsiä ja rapsutella kantoja esiin, jotta sain levyt irti.

No mitäs sitten? Kokeillaan nyt, josko paneelit toimisivat. Ainakin ne voivat elää ilman, että tulee näkyviä rakoja. Tosin aion lämmitellä takkaa ainakin muutaman kerran ennen kuin maalaan paneeleja, ettei pontin maalaamaton osuus heti paistaisi silmään. Katsellaan sitten, kuinka hyvin tuo kestää...Kommentit

 1. Suorastaan ovelaa ongelmanratkaisua! I'm so proud of you ヽ(^。^)丿

  VastaaPoista
 2. Meillä on puolipaneeli keittiössä ja sen verran mokattiin niiden laitossa ettei maalattu ennen asennusta myös pontteja. Talvisin kun lämmitetään ja ilman on kuivaa, paneelit elää ja pontti tulee maalaamattomana näkyviin useasta kohtaa. Sama ilmiö näkyy myös kattopaneeissa. Ja myös rakoja näkyy...Mutta kaunis tuo sun saareke :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä maalasin ekoista paneeleista pontit syksyllä, mutta sitten iski laiskuus. Totesin, että jos paneelit on tässä lämmitetyssä tilassa ja laitan ne seinään kaikkein kuivimpana ajankohtana, ne ei siitä kovin paljoa enää kutistu ja irvistele. Saa nähä, kuinka käy. Toistaiseksi ei ainakaan näy mitään. Sitten taas, kun tilaan uuden läjän paneeleja, täytyy varmaan maalailla taas pontteja, jos ei jaksa varastoida niitä sisällä taas paria kuukautta :)

   Poista
  2. Saattaa olla, en tarkkaan muista, että meidän paneelit "lätkästiin" suoraan seinään. Eli eivät ehtineet kuivua sisälämmössä ja sen vuoksi reagoineet em. tavalla. Toivottavasti sulla on paree onni :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.