Siirry pääsisältöön

Odottamattomia ongelmia ja ongelmanratkaisua

Kiinnitin jokin aika sitten ostamiani mustia koukkuja kylppäriin. Ongelmaksi muodostui kirkkaiden ruuvien ja mustien koukkujen yhdistelmä, joka ei näyttänyt hyvältä. En myöskään nopealla etsimisellä löytänyt mustia, sopivankokoisia (pieni reikä -> ohut ruuvi) ruuveja. Ajattelin sitten kokeilla, josko ruuvinpään maalaaminen kynsilakalla toimisi. Ja toistaiseksi toimii hyvin. Lakka kesti jopa ruuvien kiinniruuvaamisen.


Toinen, isompi ongelma liittyy saarekkeeseen.Tein saarekkeen päädyt kahdesta liimalevystä. Kahdesta siksi, ettei riittävän leveää löytynyt. Niiden väliin tuli sauma, jonka paklasin umpeen ja eihän sitä pitkään aikaan päädystä erottanut. Sitten alkoi takanlämmitys. Takka kuumentaa tuon saarekkeen reunan, lämpötila on lähellä 60 astetta, kun takkaa oikein paahtaa, joten ensinnäkin itseni tekemä sauma alkoi irvistellä ja sen lisäksi halkeamia tuli moneen kohtaan. Sanomattakin oli selvää, ettei liimalevy taida toimia tuossa kohdassa.

Lisää ongelmia tuotti se, että olin varmistanut levyjen kiinnityksen ruuveilla, joiden kannat olin tietenkin paklannut piiloon. Hetken sain etsiä ja rapsutella kantoja esiin, jotta sain levyt irti.

No mitäs sitten? Kokeillaan nyt, josko paneelit toimisivat. Ainakin ne voivat elää ilman, että tulee näkyviä rakoja. Tosin aion lämmitellä takkaa ainakin muutaman kerran ennen kuin maalaan paneeleja, ettei pontin maalaamaton osuus heti paistaisi silmään. Katsellaan sitten, kuinka hyvin tuo kestää...Kommentit

 1. Suorastaan ovelaa ongelmanratkaisua! I'm so proud of you ヽ(^。^)丿

  VastaaPoista
 2. Meillä on puolipaneeli keittiössä ja sen verran mokattiin niiden laitossa ettei maalattu ennen asennusta myös pontteja. Talvisin kun lämmitetään ja ilman on kuivaa, paneelit elää ja pontti tulee maalaamattomana näkyviin useasta kohtaa. Sama ilmiö näkyy myös kattopaneeissa. Ja myös rakoja näkyy...Mutta kaunis tuo sun saareke :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä maalasin ekoista paneeleista pontit syksyllä, mutta sitten iski laiskuus. Totesin, että jos paneelit on tässä lämmitetyssä tilassa ja laitan ne seinään kaikkein kuivimpana ajankohtana, ne ei siitä kovin paljoa enää kutistu ja irvistele. Saa nähä, kuinka käy. Toistaiseksi ei ainakaan näy mitään. Sitten taas, kun tilaan uuden läjän paneeleja, täytyy varmaan maalailla taas pontteja, jos ei jaksa varastoida niitä sisällä taas paria kuukautta :)

   Poista
  2. Saattaa olla, en tarkkaan muista, että meidän paneelit "lätkästiin" suoraan seinään. Eli eivät ehtineet kuivua sisälämmössä ja sen vuoksi reagoineet em. tavalla. Toivottavasti sulla on paree onni :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.