Siirry pääsisältöön

Hienoja ideoita

Aiemmin vitosella ostamani peili jää nyt tupaan ja maalasin sen keltaisella. Ihan pirtsakka ja tuo keltainen sitoo sillä maalatut esineet kivasti toisiinsa.Keltaisella maalaaminen oli mun mielestä ihan hyvä idea. Kaiken ei aina tarvitse olla valkoista.

Hyvä idea oli myös alkaa repiä talon eteläpäädyn ja navetan välistä vadelmaryteikköä. Viime vuonna vadelmia ei tullut kuin pari kituliaista ja muutenkin tuollaista rytökasaa en tuossa kyllä halua katsella. Päätinpä siis hankkiutua siitä eroon. Tässä näkyy risukkoa ja sen takana syreeni, joka saa jäädä paikalleen.


Jälkeen-kuvassa risut on revitty mutta osa niistä on vielä viemättä navetan taakse loppusijoituspaikkaansa. Ulkona sataa, joten jää tekemättä tänään. Vadelmien alla ei kasvanut oikeasti yhtään mitään. Tuohon paikalle tulee jossain lähitulevaisuudessa kasvihuoneeni.


Päivän parhaan idean palkintoa ei saa se, että aamupäiväisen auringonpaisteen ja kesäkelin innoittamana päätin repiä risuja maasta hihat käärittyinä. En suosittele. Melko nopeasti totesin, että vadelmissa on piikkejä ja ne raapivat. Nyt onkin käsivarret sennäköiset, kuin olisi kissan kanssa tapellut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.