Siirry pääsisältöön

Väkerrystä pihalla ja suunnitelmia

... kun vain jaksais toteuttaa :) Eilen ja tänään en oo saanu oikein mitään aikaiseks, vaikka nyt oonkin niin lomalainen. Aurinkoa tosin otin tänään pihalla ja kyllä kirjan lukeminen lämpimässä auringonpaisteessa on mukavaa!

Istutin työkavereiltani saamani omppupuun talon eteläpuolelle, missä se näkyy tuvan ikkunoista. Ympärillä oleva heinä on pieni murheenkryyni, kun viikatteesta katkesi terä eikä tuota enää millään ruohonleikkurilla saa kumoon. Noh, leikkaan sen joku päivä vaikka saksilla :)Askartelin syreenipuskn juurelle kukkapenkkiä, siihen kun jäi viime kesän kaiveluista kiviä. Hain takapihalta kiviä vähän lisää ja siihen tuli tuollainen säännöllisen epäsäännöllinen alue. Kumosin alueelle muutaman säkin multaa ja istutin kasvit, joista suurin osa on peräisin äidiltäni.Vielä tarttis muutaman kiven tuonne reunoille. Kukkapenkin takana näkyy kasvihuoneen kaivuujuttuja. Jospa vaikka ensi viikolla jaksaisi kaivaa loppuun.

Laitoin kasvamaan varjoliljaa, kevätkaihonkukkaa, kilkkaa, pikkusydäntä ja ainoina ostettuina arovuokkoa. Olkoon kaikki tuossa ainakin tämän kesän, kunnes saan muitakin kukkapenkkejä rakennetuksi.Kukkapenkin ulkopuolinen alue onkin sitten asia erikseen. Ja koko sisäpiha on kyllä ihan samalla tolalla. Kasvia puskee joka paikasta. Ruohonleikkurilla ei saa täälläkään enää mitään aikaan. 

Puorin seinustalle istuttamani tulppaanit kukkivat vihdoin. Melkoisia "kevätkasveja" :) Ympärillä kasvaa myös kaikkea muuta. Ajattelin tähänkin tehdä kukkapenkin. Akileijoja kasvaa jo valmiiksi, joten pitkin poikin pihaa kasvavat lajitoverinsa ajattelin siirtää myös tähän ja toki sitten kaivaa nokkoset ja muut ylimääräiset pois. Joku juttu rajaamaan kukkapenkkiä voisi myös olla näppärä.Puorin seinässä kiinni kasvoi koivu. Kaivoin sen irti ja siirsin takapihalle. Kaivoin toki kuopan ja laitoin sinne pari säkkiä multaa sekä kastelin p a l j o n. Toivotaan, että lähtee kasvamaan uudellakin paikalla. Kuvassa se on tuossa kivikasan oikealla puolella.Etualalla on huussista irtirepimiäni lautoja. Osa on edelleen kiinni. Kivikasaan tulee kivikkokasveja ja sen ympärille pieni kukkaniitty.


Viimeiseksi jälleen ETSINTÄKUULUTUS!

Tarvitsisin rännin alle suuren tynnyrin sadeveden keruuta verten. Jos jollakulla tässä lähistöllä olisi sellaista tyhjänpanttina, voisin ostaa sen!

riaarr@gmail.com

Kommentit

  1. Tulppaanit ovat hyvä kukkapenkin alku, kaivamaan ja ruohoa leikkaamaan. Tiedätkö lajiketta omppupuu on? Kukkapenkki ja suunnitelmat varmasti tulevat toteutumaan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kaivamaan ja rajaamaan vain, niin homma etenee :) Omppupuu on lajiketta Heta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…