Siirry pääsisältöön

Väkerrystä pihalla ja suunnitelmia

... kun vain jaksais toteuttaa :) Eilen ja tänään en oo saanu oikein mitään aikaiseks, vaikka nyt oonkin niin lomalainen. Aurinkoa tosin otin tänään pihalla ja kyllä kirjan lukeminen lämpimässä auringonpaisteessa on mukavaa!

Istutin työkavereiltani saamani omppupuun talon eteläpuolelle, missä se näkyy tuvan ikkunoista. Ympärillä oleva heinä on pieni murheenkryyni, kun viikatteesta katkesi terä eikä tuota enää millään ruohonleikkurilla saa kumoon. Noh, leikkaan sen joku päivä vaikka saksilla :)Askartelin syreenipuskn juurelle kukkapenkkiä, siihen kun jäi viime kesän kaiveluista kiviä. Hain takapihalta kiviä vähän lisää ja siihen tuli tuollainen säännöllisen epäsäännöllinen alue. Kumosin alueelle muutaman säkin multaa ja istutin kasvit, joista suurin osa on peräisin äidiltäni.Vielä tarttis muutaman kiven tuonne reunoille. Kukkapenkin takana näkyy kasvihuoneen kaivuujuttuja. Jospa vaikka ensi viikolla jaksaisi kaivaa loppuun.

Laitoin kasvamaan varjoliljaa, kevätkaihonkukkaa, kilkkaa, pikkusydäntä ja ainoina ostettuina arovuokkoa. Olkoon kaikki tuossa ainakin tämän kesän, kunnes saan muitakin kukkapenkkejä rakennetuksi.Kukkapenkin ulkopuolinen alue onkin sitten asia erikseen. Ja koko sisäpiha on kyllä ihan samalla tolalla. Kasvia puskee joka paikasta. Ruohonleikkurilla ei saa täälläkään enää mitään aikaan. 

Puorin seinustalle istuttamani tulppaanit kukkivat vihdoin. Melkoisia "kevätkasveja" :) Ympärillä kasvaa myös kaikkea muuta. Ajattelin tähänkin tehdä kukkapenkin. Akileijoja kasvaa jo valmiiksi, joten pitkin poikin pihaa kasvavat lajitoverinsa ajattelin siirtää myös tähän ja toki sitten kaivaa nokkoset ja muut ylimääräiset pois. Joku juttu rajaamaan kukkapenkkiä voisi myös olla näppärä.Puorin seinässä kiinni kasvoi koivu. Kaivoin sen irti ja siirsin takapihalle. Kaivoin toki kuopan ja laitoin sinne pari säkkiä multaa sekä kastelin p a l j o n. Toivotaan, että lähtee kasvamaan uudellakin paikalla. Kuvassa se on tuossa kivikasan oikealla puolella.Etualalla on huussista irtirepimiäni lautoja. Osa on edelleen kiinni. Kivikasaan tulee kivikkokasveja ja sen ympärille pieni kukkaniitty.


Viimeiseksi jälleen ETSINTÄKUULUTUS!

Tarvitsisin rännin alle suuren tynnyrin sadeveden keruuta verten. Jos jollakulla tässä lähistöllä olisi sellaista tyhjänpanttina, voisin ostaa sen!

riaarr@gmail.com

Kommentit

  1. Tulppaanit ovat hyvä kukkapenkin alku, kaivamaan ja ruohoa leikkaamaan. Tiedätkö lajiketta omppupuu on? Kukkapenkki ja suunnitelmat varmasti tulevat toteutumaan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kaivamaan ja rajaamaan vain, niin homma etenee :) Omppupuu on lajiketta Heta.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.