Siirry pääsisältöön

Voi, mikä masennus

Tänään on ollut kamala ilma. Aamulla ja päivällä tuuli niin kovin, että kirjaimellisesti nurkissa vinkui ja olihan nuo sähkötkin poissa useaan otteeseen. Sitten alkoi sataa ja nyt vasta alkaa olla sellainen ilma, että jotain voisi tehdäkin. Nyt ei vaan huvita yhtään mennä lapioimaan märkää maata.

Lapioida kuitenkin pitäisi, sillä kasvihuoneen pohjaa olisi hyvä saada alulle. Ehkä huomenna sitten. Luonnostelin hieman, millainen kasvihuoneesta tulee.


Pohjalle kerros kevytsoraharkkoa ja siihen puolisen metriä vaakalaudoitusta, jonka päälle tulee ikkunat. Ikkunoita tulee pitkille sivuille kuusi ja lyhyelle 4, toiselle lyhyelle tulee toki ovikin. Ikkunoiden yläreunat ovat noin 185 sentin korkeudella, joten sisällä mahtuu hyvin seisomaan. Katto tulee valokatteesta ja harjakulma täytyy varmaan katsoa sitten, kun muut osat ovat paikallaan, ettei tule hölmönnäköinen. Katto tulee kaikilta reunoilta seinien yli toisin kuin kuvassa.

Kasvihuoneen pohjalle tulee soraa ja kasvatettavat saavat kasvaa perunalaatikoihin laitetuissa multasäkeissä. 

Kommentit

  1. Kasvihuoneen piirustus ja ideointi vaikuttavat toimivilta. :) Onko remppa edistynyt sisällä vai panostatko tällä hetkellä enemmän pihaan? Tsemppiä huomiseen lapiointiurakkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä sisällä oo tällä hetkellä sellaista akuuttia, mitä pitäis tehdä. Paitsi listoittamista ynnä muuta pientä ja tylsää. Ulkohommia siis jatkossa. Rakentelua tosin sinnekin aika paljon.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.