Siirry pääsisältöön

Voi, mikä masennus

Tänään on ollut kamala ilma. Aamulla ja päivällä tuuli niin kovin, että kirjaimellisesti nurkissa vinkui ja olihan nuo sähkötkin poissa useaan otteeseen. Sitten alkoi sataa ja nyt vasta alkaa olla sellainen ilma, että jotain voisi tehdäkin. Nyt ei vaan huvita yhtään mennä lapioimaan märkää maata.

Lapioida kuitenkin pitäisi, sillä kasvihuoneen pohjaa olisi hyvä saada alulle. Ehkä huomenna sitten. Luonnostelin hieman, millainen kasvihuoneesta tulee.


Pohjalle kerros kevytsoraharkkoa ja siihen puolisen metriä vaakalaudoitusta, jonka päälle tulee ikkunat. Ikkunoita tulee pitkille sivuille kuusi ja lyhyelle 4, toiselle lyhyelle tulee toki ovikin. Ikkunoiden yläreunat ovat noin 185 sentin korkeudella, joten sisällä mahtuu hyvin seisomaan. Katto tulee valokatteesta ja harjakulma täytyy varmaan katsoa sitten, kun muut osat ovat paikallaan, ettei tule hölmönnäköinen. Katto tulee kaikilta reunoilta seinien yli toisin kuin kuvassa.

Kasvihuoneen pohjalle tulee soraa ja kasvatettavat saavat kasvaa perunalaatikoihin laitetuissa multasäkeissä. 

Kommentit

  1. Kasvihuoneen piirustus ja ideointi vaikuttavat toimivilta. :) Onko remppa edistynyt sisällä vai panostatko tällä hetkellä enemmän pihaan? Tsemppiä huomiseen lapiointiurakkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä sisällä oo tällä hetkellä sellaista akuuttia, mitä pitäis tehdä. Paitsi listoittamista ynnä muuta pientä ja tylsää. Ulkohommia siis jatkossa. Rakentelua tosin sinnekin aika paljon.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…