Siirry pääsisältöön

Voi, mikä masennus

Tänään on ollut kamala ilma. Aamulla ja päivällä tuuli niin kovin, että kirjaimellisesti nurkissa vinkui ja olihan nuo sähkötkin poissa useaan otteeseen. Sitten alkoi sataa ja nyt vasta alkaa olla sellainen ilma, että jotain voisi tehdäkin. Nyt ei vaan huvita yhtään mennä lapioimaan märkää maata.

Lapioida kuitenkin pitäisi, sillä kasvihuoneen pohjaa olisi hyvä saada alulle. Ehkä huomenna sitten. Luonnostelin hieman, millainen kasvihuoneesta tulee.


Pohjalle kerros kevytsoraharkkoa ja siihen puolisen metriä vaakalaudoitusta, jonka päälle tulee ikkunat. Ikkunoita tulee pitkille sivuille kuusi ja lyhyelle 4, toiselle lyhyelle tulee toki ovikin. Ikkunoiden yläreunat ovat noin 185 sentin korkeudella, joten sisällä mahtuu hyvin seisomaan. Katto tulee valokatteesta ja harjakulma täytyy varmaan katsoa sitten, kun muut osat ovat paikallaan, ettei tule hölmönnäköinen. Katto tulee kaikilta reunoilta seinien yli toisin kuin kuvassa.

Kasvihuoneen pohjalle tulee soraa ja kasvatettavat saavat kasvaa perunalaatikoihin laitetuissa multasäkeissä. 

Kommentit

  1. Kasvihuoneen piirustus ja ideointi vaikuttavat toimivilta. :) Onko remppa edistynyt sisällä vai panostatko tällä hetkellä enemmän pihaan? Tsemppiä huomiseen lapiointiurakkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täällä sisällä oo tällä hetkellä sellaista akuuttia, mitä pitäis tehdä. Paitsi listoittamista ynnä muuta pientä ja tylsää. Ulkohommia siis jatkossa. Rakentelua tosin sinnekin aika paljon.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.



Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.



Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.