Siirry pääsisältöön

Maalia, lisää tilaa ja vähän pihahommiakin

Olen harrastanut mööpelivalssia tuvassa. Kun sänky lähti pois, tilaa tuli ihanasti lisää. 

Peilistä tietty näkyy keittiön epäjärjestys. Sori.

Tuvanpenkki on tosi nätti ja sopii tuohon kuin nenä päähän. Muutamia ongelmia sen kanssa kuitenkin on.Pinnassa on vain yksi luukku, josta penkin sisään saisi tavaraa. "Selkänoja" on madallettu osalta matkaa, sillä se ei aikaisemmassa sijainnissaan mahtunut ikkunan alle muuten. Etuosa ja selkänoja on ootrattuja ja pinta on maalattu perusruskealla.

Mä luulen, että teen taas rikoksia tämän kanssa. Otan selkänojan kokonaan pois ja vaihdan kannen useammasta kohdasta aukeavaksi ja kannen väriksi meinasin samaa keltaista kuin ruokapöydän maalatut osat. Tästä tulee nyt varmaan entisöinti-ihmisiltä turpiin, mutta olen varautunut siihen...

Ruokapöytä sai myös lisätilaa, kun tuuppasin sen vinoon. Mulla on tuolit myös pöydän päihin, mutta niillä on toistaiseksi vielä muuta tehtävää.Pikkuhuoneen lattian maalasin eilen ensimmäisen kerran ja tänään sudin sen uudelleen. Pari päivää huone saa ainakin olla tyhjillään, että maali kuivuu edes jotenkin. Maalina on Uulan lattiamaali ja sävy on Kaisla. Ihan samaa väriä vanhan lattian kanssa ei ollut tarjolla, mutta tuo keskustelee vanhan värin kanssa melko hyvin. 
Ekassa kuvassa lattia kiiltää. Maali on kuitenkin matampi ja muuttuu kuivuessaan. Melkoiset käryt täällä on muuten tuon maalin takia ollut.

Kävin hakemassa parit kukkaset tuohon ulkoportaille. Lisää vaan tarvittais :) Emalikattila löytyi navetasta ja siinä oli sopivasti pari ruostereikää pohjassa, joten se sopii erittäin hyvin kukka-astiaksi.Tein vähän aitaakin tontin toiselle laidalle. Sade pilasi hyvän tahdin, joten täytyy jatkaa kuivemmilla keleillä.


Kommentit

  1. Ihanan kodikasta! Tekisi melkein mieli hypätä puhelimen ruudun läpi sun kotiisi. :D Kauniita kukkia ja kaikki vain mätsää niin hyvin. Voi että, tykkään!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.