Siirry pääsisältöön

Maalia, lisää tilaa ja vähän pihahommiakin

Olen harrastanut mööpelivalssia tuvassa. Kun sänky lähti pois, tilaa tuli ihanasti lisää. 

Peilistä tietty näkyy keittiön epäjärjestys. Sori.

Tuvanpenkki on tosi nätti ja sopii tuohon kuin nenä päähän. Muutamia ongelmia sen kanssa kuitenkin on.Pinnassa on vain yksi luukku, josta penkin sisään saisi tavaraa. "Selkänoja" on madallettu osalta matkaa, sillä se ei aikaisemmassa sijainnissaan mahtunut ikkunan alle muuten. Etuosa ja selkänoja on ootrattuja ja pinta on maalattu perusruskealla.

Mä luulen, että teen taas rikoksia tämän kanssa. Otan selkänojan kokonaan pois ja vaihdan kannen useammasta kohdasta aukeavaksi ja kannen väriksi meinasin samaa keltaista kuin ruokapöydän maalatut osat. Tästä tulee nyt varmaan entisöinti-ihmisiltä turpiin, mutta olen varautunut siihen...

Ruokapöytä sai myös lisätilaa, kun tuuppasin sen vinoon. Mulla on tuolit myös pöydän päihin, mutta niillä on toistaiseksi vielä muuta tehtävää.Pikkuhuoneen lattian maalasin eilen ensimmäisen kerran ja tänään sudin sen uudelleen. Pari päivää huone saa ainakin olla tyhjillään, että maali kuivuu edes jotenkin. Maalina on Uulan lattiamaali ja sävy on Kaisla. Ihan samaa väriä vanhan lattian kanssa ei ollut tarjolla, mutta tuo keskustelee vanhan värin kanssa melko hyvin. 
Ekassa kuvassa lattia kiiltää. Maali on kuitenkin matampi ja muuttuu kuivuessaan. Melkoiset käryt täällä on muuten tuon maalin takia ollut.

Kävin hakemassa parit kukkaset tuohon ulkoportaille. Lisää vaan tarvittais :) Emalikattila löytyi navetasta ja siinä oli sopivasti pari ruostereikää pohjassa, joten se sopii erittäin hyvin kukka-astiaksi.Tein vähän aitaakin tontin toiselle laidalle. Sade pilasi hyvän tahdin, joten täytyy jatkaa kuivemmilla keleillä.


Kommentit

  1. Ihanan kodikasta! Tekisi melkein mieli hypätä puhelimen ruudun läpi sun kotiisi. :D Kauniita kukkia ja kaikki vain mätsää niin hyvin. Voi että, tykkään!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.