Siirry pääsisältöön

Maasta puskee

Täytyy tunnustaa, että sisällä ei ole nyt tapahtunut mitään. Järjestelin ruokakomeroon, johon tuli mukavasti lisää tilaa, mutta eipä siitä juuri kuvia saa.

Sen sijaan pihalla on tullut häärättyä pirullisen kylmästä ilmasta huolimatta. Risuaitaa valmistuu aina ohimennen ja piha on muutenkin hieman siistiytynyt. Laitan kuvia, kun saan valmiinnäköistä.

Kasveja ei ihan hirveästi tunnu kylmätkään ilmat haittaavan.

Talon eteläseinustalla kasvaa kieloja. Ne ovat aina kauniita.


Samalta seinustalta voisi hakea myös lounaan.


En ole koskaan tehnyt parsasta ruokaa, mutta kai sitä voisi kokeilla, kun tuossa olla möllöttävät. Paikka on kuitenkin sellainen, että isoa sekapöheikköpuskaa näistä ei voi antaa kasvaa. Seinän ulkoverhous on jo valmiiksi riittävän heikossa hapessa.

Herukkaa kasvaa mystisissä paikoissa. Tähän mennessä olen löytänyt 11 herukkapuskaa tontilta ja epäilen vahvasti, että yhtäkään niistä ei ole istutettu paikkaan, jossa ne nyt ovat. Navetan takana on iso pensas.


Muistan viime kesältä kaksi kohtaa, joissa kasvoi isomaksaruohoa. Molemmat jäivät kaivurin hampaisiin, sillä ne olivat viemärilinjan tiellä. Sain naapurista monta lapiollista tilalle. (Ja muitakin perennoja, kiitos vielä!)


Siivosin katolle johtavista tikkaista viimevuotisia humalanraatoja pois. Kahden kottikärryllisen verran tuli oksaa. Raatojen alta paljastui jo paljon uusia humalanalkuja. 


Talon seinää vasten en kelpuuta mitään kasvamaan, mutta tikkaiden alla olevat ohjaan tikkaille, jos eivät itse sinne tajua kasvaa. Muut katkaisen juurineen ja siirrän risuaidoille kasvamaan. Humalaa on tuossa lähellä melko paljon ja juurakko on tosi paksu ja elinvoimaisen oloinen. Löytyipä maakasasta yksi viime kesänä kaivurilla katkaistu juurenpalanen, joka iloisesti puski versoa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…