Siirry pääsisältöön

Maasta puskee

Täytyy tunnustaa, että sisällä ei ole nyt tapahtunut mitään. Järjestelin ruokakomeroon, johon tuli mukavasti lisää tilaa, mutta eipä siitä juuri kuvia saa.

Sen sijaan pihalla on tullut häärättyä pirullisen kylmästä ilmasta huolimatta. Risuaitaa valmistuu aina ohimennen ja piha on muutenkin hieman siistiytynyt. Laitan kuvia, kun saan valmiinnäköistä.

Kasveja ei ihan hirveästi tunnu kylmätkään ilmat haittaavan.

Talon eteläseinustalla kasvaa kieloja. Ne ovat aina kauniita.


Samalta seinustalta voisi hakea myös lounaan.


En ole koskaan tehnyt parsasta ruokaa, mutta kai sitä voisi kokeilla, kun tuossa olla möllöttävät. Paikka on kuitenkin sellainen, että isoa sekapöheikköpuskaa näistä ei voi antaa kasvaa. Seinän ulkoverhous on jo valmiiksi riittävän heikossa hapessa.

Herukkaa kasvaa mystisissä paikoissa. Tähän mennessä olen löytänyt 11 herukkapuskaa tontilta ja epäilen vahvasti, että yhtäkään niistä ei ole istutettu paikkaan, jossa ne nyt ovat. Navetan takana on iso pensas.


Muistan viime kesältä kaksi kohtaa, joissa kasvoi isomaksaruohoa. Molemmat jäivät kaivurin hampaisiin, sillä ne olivat viemärilinjan tiellä. Sain naapurista monta lapiollista tilalle. (Ja muitakin perennoja, kiitos vielä!)


Siivosin katolle johtavista tikkaista viimevuotisia humalanraatoja pois. Kahden kottikärryllisen verran tuli oksaa. Raatojen alta paljastui jo paljon uusia humalanalkuja. 


Talon seinää vasten en kelpuuta mitään kasvamaan, mutta tikkaiden alla olevat ohjaan tikkaille, jos eivät itse sinne tajua kasvaa. Muut katkaisen juurineen ja siirrän risuaidoille kasvamaan. Humalaa on tuossa lähellä melko paljon ja juurakko on tosi paksu ja elinvoimaisen oloinen. Löytyipä maakasasta yksi viime kesänä kaivurilla katkaistu juurenpalanen, joka iloisesti puski versoa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.