Siirry pääsisältöön

Kevät + vähän lattiaa

Vaikka tällä viikolla on satanut vettä, räntää ja lunta, kevät tuntuu silti pamahtaneen päälle yllättäen. Viime viikonloppuna bongasin lähistöltä ekat leskenlehdet ja nyt niitä onkin ojanpientareet täynnä.

Tulppaanit ovat myös tehneet kasvupyrähdyksen heinän seassa. Viikko sitten ei vielä näkynyt mitään.


Syreenin silmut näyttävät siltä, että saattavat vielä tänä vuonna auetakin :)


Olen mä tällä viikolla vähän rempannutkin. Laitoin päällimmäisen kerroksen palkit lattiaan ja villoitin parin säkin verran jo viikolla. Tänään oli ohjelmassa siis villoitus loppuun saakka.Villaa on tuolla nyt noin säkillinen neliötä kohti. Vähempikin olisi ehkä riittänyt, mutta näin nyt tällä kertaa. Kuvasta näkee ylitäytön määrän. 40% on suositeltu ja jossain siinä huitteilla pyörittiin.

Tuosta sitten etenin tasoittamalla villat jotakuinkin niskojen tasoon, niittaamalla ilmansulkupaperin villojen päälle ja sitten vain lankkua lattiaan.


Tähän huoneeseen tuli nyt sitten uudet lankut. Huomenna jatkuu, nyt ei enää jaksa tälle päivälle.

Tipautin lankkupaketin käden päälle ja ihmettelin hetken päästä, miksi sormessa tuntuu niin oudolta. Itse tiputuksen hetkellä ei juurikaan sattunut. Omituisen tunteen syy selvisi, kun otin hanskan pois.


Jatkossa voisi toki ottaa sormuksen pois, kun tekee hommia...

Kommentit

 1. Kevät on tosiaankin tullut yllättävän nopeasti! Täälläkin päin näkyy jo leskenlehtiä. :) Aiotko pintakäsitellä lattialankkuja? Ja kävikö kädellesi pahasti? Tsemppiä huomiselle. Lattiaprojekti alkaa olla jo melko pitkällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankkuihin tulee Uulan lattiamaalia, jossain harmaan sävyssä. Ei kai tuolle kädelle mitään käynyt, ei ainakaan nyt satu :) Mä kolauttelen itteäni koko ajan johonkin, joten mustelmia kyllä riittää. Tällä kertaa sormus taisi kärsiä pahiten. Ja kiitos, tuo on mukavaa hommaa, kun silmät näkevät valmistakin.

   Poista
 2. Hei hyvältä näyttää! Tulee niin mieleen oman aikaisemman kotini remppa, jossa juurikin samanmoisia hommia paiskin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Taitaa olla tuttua aika monelle, joka onnistuu sotkeutumaan vanhaan taloon!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…