Siirry pääsisältöön

Kevät + vähän lattiaa

Vaikka tällä viikolla on satanut vettä, räntää ja lunta, kevät tuntuu silti pamahtaneen päälle yllättäen. Viime viikonloppuna bongasin lähistöltä ekat leskenlehdet ja nyt niitä onkin ojanpientareet täynnä.

Tulppaanit ovat myös tehneet kasvupyrähdyksen heinän seassa. Viikko sitten ei vielä näkynyt mitään.


Syreenin silmut näyttävät siltä, että saattavat vielä tänä vuonna auetakin :)


Olen mä tällä viikolla vähän rempannutkin. Laitoin päällimmäisen kerroksen palkit lattiaan ja villoitin parin säkin verran jo viikolla. Tänään oli ohjelmassa siis villoitus loppuun saakka.Villaa on tuolla nyt noin säkillinen neliötä kohti. Vähempikin olisi ehkä riittänyt, mutta näin nyt tällä kertaa. Kuvasta näkee ylitäytön määrän. 40% on suositeltu ja jossain siinä huitteilla pyörittiin.

Tuosta sitten etenin tasoittamalla villat jotakuinkin niskojen tasoon, niittaamalla ilmansulkupaperin villojen päälle ja sitten vain lankkua lattiaan.


Tähän huoneeseen tuli nyt sitten uudet lankut. Huomenna jatkuu, nyt ei enää jaksa tälle päivälle.

Tipautin lankkupaketin käden päälle ja ihmettelin hetken päästä, miksi sormessa tuntuu niin oudolta. Itse tiputuksen hetkellä ei juurikaan sattunut. Omituisen tunteen syy selvisi, kun otin hanskan pois.


Jatkossa voisi toki ottaa sormuksen pois, kun tekee hommia...

Kommentit

 1. Kevät on tosiaankin tullut yllättävän nopeasti! Täälläkin päin näkyy jo leskenlehtiä. :) Aiotko pintakäsitellä lattialankkuja? Ja kävikö kädellesi pahasti? Tsemppiä huomiselle. Lattiaprojekti alkaa olla jo melko pitkällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankkuihin tulee Uulan lattiamaalia, jossain harmaan sävyssä. Ei kai tuolle kädelle mitään käynyt, ei ainakaan nyt satu :) Mä kolauttelen itteäni koko ajan johonkin, joten mustelmia kyllä riittää. Tällä kertaa sormus taisi kärsiä pahiten. Ja kiitos, tuo on mukavaa hommaa, kun silmät näkevät valmistakin.

   Poista
 2. Hei hyvältä näyttää! Tulee niin mieleen oman aikaisemman kotini remppa, jossa juurikin samanmoisia hommia paiskin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Taitaa olla tuttua aika monelle, joka onnistuu sotkeutumaan vanhaan taloon!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.