Otetaanpa sitten pieni väliloikka jälleen kasvatusten maailmaan. Laitoin tänään itämään taas lisää siemeniä.
Aiemmin kylvämäni kasvit ovat kaikki itäneet ja kasvaneet. Tomaatit alkoivat jo tulla "kasvihuoneen" reunan yli, joten oli aika tehdä jotain.
Valitsin vahvimmat taimet ja istutin ne syvempään ruukkuun. Tomaatin varren saa vahvaksi siten, että istuttaa vartta pitkälti mullan alle. Näin tein nytkin ja teen vielä, kun nämä siirretään lopulliselle paikalleen ulos kasvihuoneeseen.
Vanhaan laatikkoon jäivät vielä paprikat (koulittuna), purjo ja ruohosipuli. Purjoa ja ruohosipulia oli ensin tosi vaikea erottaa toisistaan, mutta kyllä nyt tuntuu siltä, että toisissa purkeissa huitulat ovat hieman vahvempaa tekoa kuin toisissa.
Kiva lueskella välillä kasviaiheisiakin postauksia! :) Ensi kesästä on uutisoinnin mukaan luvattu keskimääräistä kuumempaa, joten toivotaan satoa niin myskikurpitsan kuin muidenkin kasvien osalta. :) Millaisella ohjeella valmistit kasvissosekeiton?
VastaaPoistaNiinhän ne on lupaillu :) Kasvissosekeittoa tein kolme annosta, koska vain pieni kattila oli vapaana. Siihen siis puolikas myskikurpitsa, yksi iso sipuli ja kaksi mietoa chiliä. Kurpitsa kuorineen paloiksi, siemenet vain pois ja kattilaan keittymään. Sipuli ja chili perään. Keitellään kasvisliemikuution kanssa sen aikaa, että kurpitsa muuttuu pehmeäksi ja sitten kaadetaan suurin osa vedestä pois (tää tietty maun mukaan, kuinka löysää keittoa tahtoo). Sauvasekoittimellä tai vastaavalla soseeksi ja kolmasosa Koskenlaskija-juustoa sekaan. Sekin menee näppärästi sauvasekoittimella. Mä ripottelin päälle salaattisiemensekoitusta ja tähän sopii myös vuohenjuusto ja korianteri, mutta niitä ei nyt sattunut olemaan.
PoistaKiitoksia reseptistä! Lukuisten etsintöjen jälkeen jopa onnistuin löytämään kaupasta myskikurpitsan, ja pääsin vihdoin tekemään keittoa. :D Hyvää tuli ja pitänee tehdä pian uudelleen. :)
PoistaKiva, että oli toimiva ohje myös muiden kuin mun suuhun :)
Poista