Siirry pääsisältöön

Rehupäivitys

Rempparintamalla olen rakennellut viikko sitten purkamani lattian tilalle uutta, mutta siitä ei ole vielä mitään järkevää näytettävää.

Otetaanpa sitten pieni väliloikka jälleen kasvatusten maailmaan. Laitoin tänään itämään taas lisää siemeniä.
Avomaankurkku ja kesäkurpitsa voidaan kylvää suoraan ulos, mutta laitoin muutaman siemenen jo esikasvatukseen, josko satoa tulisi hieman aiemmin. Lisäksi pusseista löytyi vielä kasvihuonekurkkua. Tein myskikurpitsasta kasvissosekeittoa (on muuten hyvää!) ja toinen puolikas taisi vähän unohtua pöydälle. Ajattelin kokeilla, josko noista siemenistä kasvaisi jotain. Myskikurpitsa ei tuota ilmeisesti satoa, jos on kylmä kesä. Toivotaan siis toisenmoista :)

Aiemmin kylvämäni kasvit ovat kaikki itäneet ja kasvaneet. Tomaatit alkoivat jo tulla "kasvihuoneen" reunan yli, joten oli aika tehdä jotain.Valitsin vahvimmat taimet ja istutin ne syvempään ruukkuun. Tomaatin varren saa vahvaksi siten, että istuttaa vartta pitkälti mullan alle. Näin tein nytkin ja teen vielä, kun nämä siirretään lopulliselle paikalleen ulos kasvihuoneeseen.Vanhaan laatikkoon jäivät vielä paprikat (koulittuna), purjo ja ruohosipuli. Purjoa ja ruohosipulia oli ensin tosi vaikea erottaa toisistaan, mutta kyllä nyt tuntuu siltä, että toisissa purkeissa huitulat ovat hieman vahvempaa tekoa kuin toisissa.Kommentit

 1. Kiva lueskella välillä kasviaiheisiakin postauksia! :) Ensi kesästä on uutisoinnin mukaan luvattu keskimääräistä kuumempaa, joten toivotaan satoa niin myskikurpitsan kuin muidenkin kasvien osalta. :) Millaisella ohjeella valmistit kasvissosekeiton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne on lupaillu :) Kasvissosekeittoa tein kolme annosta, koska vain pieni kattila oli vapaana. Siihen siis puolikas myskikurpitsa, yksi iso sipuli ja kaksi mietoa chiliä. Kurpitsa kuorineen paloiksi, siemenet vain pois ja kattilaan keittymään. Sipuli ja chili perään. Keitellään kasvisliemikuution kanssa sen aikaa, että kurpitsa muuttuu pehmeäksi ja sitten kaadetaan suurin osa vedestä pois (tää tietty maun mukaan, kuinka löysää keittoa tahtoo). Sauvasekoittimellä tai vastaavalla soseeksi ja kolmasosa Koskenlaskija-juustoa sekaan. Sekin menee näppärästi sauvasekoittimella. Mä ripottelin päälle salaattisiemensekoitusta ja tähän sopii myös vuohenjuusto ja korianteri, mutta niitä ei nyt sattunut olemaan.

   Poista
  2. Kiitoksia reseptistä! Lukuisten etsintöjen jälkeen jopa onnistuin löytämään kaupasta myskikurpitsan, ja pääsin vihdoin tekemään keittoa. :D Hyvää tuli ja pitänee tehdä pian uudelleen. :)

   Poista
  3. Kiva, että oli toimiva ohje myös muiden kuin mun suuhun :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.