Siirry pääsisältöön

Rehupäivitys

Rempparintamalla olen rakennellut viikko sitten purkamani lattian tilalle uutta, mutta siitä ei ole vielä mitään järkevää näytettävää.

Otetaanpa sitten pieni väliloikka jälleen kasvatusten maailmaan. Laitoin tänään itämään taas lisää siemeniä.
Avomaankurkku ja kesäkurpitsa voidaan kylvää suoraan ulos, mutta laitoin muutaman siemenen jo esikasvatukseen, josko satoa tulisi hieman aiemmin. Lisäksi pusseista löytyi vielä kasvihuonekurkkua. Tein myskikurpitsasta kasvissosekeittoa (on muuten hyvää!) ja toinen puolikas taisi vähän unohtua pöydälle. Ajattelin kokeilla, josko noista siemenistä kasvaisi jotain. Myskikurpitsa ei tuota ilmeisesti satoa, jos on kylmä kesä. Toivotaan siis toisenmoista :)

Aiemmin kylvämäni kasvit ovat kaikki itäneet ja kasvaneet. Tomaatit alkoivat jo tulla "kasvihuoneen" reunan yli, joten oli aika tehdä jotain.Valitsin vahvimmat taimet ja istutin ne syvempään ruukkuun. Tomaatin varren saa vahvaksi siten, että istuttaa vartta pitkälti mullan alle. Näin tein nytkin ja teen vielä, kun nämä siirretään lopulliselle paikalleen ulos kasvihuoneeseen.Vanhaan laatikkoon jäivät vielä paprikat (koulittuna), purjo ja ruohosipuli. Purjoa ja ruohosipulia oli ensin tosi vaikea erottaa toisistaan, mutta kyllä nyt tuntuu siltä, että toisissa purkeissa huitulat ovat hieman vahvempaa tekoa kuin toisissa.Kommentit

 1. Kiva lueskella välillä kasviaiheisiakin postauksia! :) Ensi kesästä on uutisoinnin mukaan luvattu keskimääräistä kuumempaa, joten toivotaan satoa niin myskikurpitsan kuin muidenkin kasvien osalta. :) Millaisella ohjeella valmistit kasvissosekeiton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne on lupaillu :) Kasvissosekeittoa tein kolme annosta, koska vain pieni kattila oli vapaana. Siihen siis puolikas myskikurpitsa, yksi iso sipuli ja kaksi mietoa chiliä. Kurpitsa kuorineen paloiksi, siemenet vain pois ja kattilaan keittymään. Sipuli ja chili perään. Keitellään kasvisliemikuution kanssa sen aikaa, että kurpitsa muuttuu pehmeäksi ja sitten kaadetaan suurin osa vedestä pois (tää tietty maun mukaan, kuinka löysää keittoa tahtoo). Sauvasekoittimellä tai vastaavalla soseeksi ja kolmasosa Koskenlaskija-juustoa sekaan. Sekin menee näppärästi sauvasekoittimella. Mä ripottelin päälle salaattisiemensekoitusta ja tähän sopii myös vuohenjuusto ja korianteri, mutta niitä ei nyt sattunut olemaan.

   Poista
  2. Kiitoksia reseptistä! Lukuisten etsintöjen jälkeen jopa onnistuin löytämään kaupasta myskikurpitsan, ja pääsin vihdoin tekemään keittoa. :D Hyvää tuli ja pitänee tehdä pian uudelleen. :)

   Poista
  3. Kiva, että oli toimiva ohje myös muiden kuin mun suuhun :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.