Siirry pääsisältöön

Risuaita

Päätin, että osa tonttia ympäröivästä aidasta on risuaitaa. Ideahan siinä on se, että laitetaan pareittain heinäseipäitä tai muita keppejä, joiden väliin vain ladotaan kaikkea mahdollista risua. 

Piti käydä ulkona vain rautakangen kanssa kokeilemassa, vieläkö maa on jäässä. Eihän se ollut, joten vahingossa tein vähän aitaakin.


Heinäseipäitä mulla on jonkin verran tuolla jemmassa, joten aita on toistaiseksi ihan ilmainen. Rautalankaa pitäisi ostaa, niin saisi seipäät suoraan ja ehkä vähän kieputettua risujakin kiinni. Tuohan tuosta painuu, joten joka kevät siihen saa kerätä taas kaikki risut. Pikkasen saa tulla vielä korkeuttakin, mutta ei yli metriin kuitenkaan. Tarkoitus on aluksi tehdä aitaa tuohon navetannurkalle asti. Toki, jos risuja löytyy muualta riittävästi, teen aitaa niin paljon kuin tulee.

Omalta pihalta löytyy vielä useitakin karsimiskohteita. Tuossa aidan vieressä heti yksi.


Ikkunan edessä oleva puska saa lähteä kuin myös osa tuosta syreeniviidakosta. Etualalla on myös huonomarjaista vadelmaryteikköä, joka pääsee myös aitaa tiivistämään.

Kommentit

  1. Kiva idea tuo risuaita! Oletko suunnitellut millaista aitaa muualle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon tien viereen tulee talon vanhaa puuaitaa ja muualle aluksi verkkoaitaa, jotta koira pysyy pihalla. Tarkoitus on kuitenkin verkkoaitakin korvata risuaidalla jollain aikataululla.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…