Siirry pääsisältöön

Pääasiassa positiivista

Aloitin aamuni tänään tyhjentämällä pikkuhuonetta kaikesta romusta ja roskasta, jota olin sinne säilönyt. Tyhjentämisessä kului mukavat pari tuntia. Huoneen nurkasta löytyi kullattu tarjoilulautanen, joskus Saksassa näemmä tehty. Kunto oli hyvä, joten se pääsee mulla käyttöön. 


(Ja hyvällä tekosyyllä sain leinikitkin kuvaan.)

Kun sain huoneen tyhjäksi, oli aika ottaa pari "ennen"-kuvaa, ne kun muuten unohtuvat kovin helposti.Huone on mallia läpikulku ja jotakuinkin samankokoinen kuin eteinen. Tuleva käyttötarkoitus on jotain olohuoneen ja vierashuoneen välillä. Tämän huoneen lattiat notkuivat ja olipa joku jo ottanut lankkujakin lattiasta pois. Kissanluukun putki on tästä huoneesta joskus romahtanut, mikä on sitten aiheuttanut ongelmia.

Aloin irrottaa lankkuja tuolta ikkunan luota ja ensimmäinen olikin ihan priimakunnossa. Alkoi jo harmittaa, että ostin huoneeseen uuden lattian. Entä, jos kaikki lankut olisikin hyviä? Toinen lankku paljasti karun totuuden, haperohan se oli. Neljännen lankun irrotuksen aikaan lattia notkui jo niin paljon, että totesin olevan parempi seistä reunassa kuin tuossa keskellä. Pari lankkua eteenpäin ja mahduin seisomaan kuopassa. Olin taas laskeutumassa kuoppaan irrottamaan uutta lankkua, kun hieman horjahdin. Otin kiinni lattianiskasta, joka katkesi ja olin naamallani kuopassa. Alkoi kauhistuttaa ajatus siitä, että aamulla olin kävellyt tuossa lattian päällä ja siinä oli ollut mun painoni lisäksi vielä aika paljon tavaraakin.

Päivän positiivisiin asioihin voisi kuitenkin lisätä sen, että lankkujen irrotus oli erittäin helppoa, sillä muhju, joka on naulalla kiinni toisessa muhjussa, irtoaa melko helposti. Lisäksi lankut sai poikki ilman sahaa taittamalla haluamastaan kohdasta. Positiivista oli myös niskojen keveys, ne oli helppo nostaa kuopasta pois.


Positiivista oli myös se, että minkäänlaisia sienikasvustoja ei löytynyt. Ja viimeinen, superpositiivinen asia on se, että seinähirret ovat pääosin kunnossa. Yhdessä hirressä on noin metrin matkalla muhjua. Sekin saattaa pelastua pintapaikkailulla, jos hyvin käy.

Seuraavaksi vähän lapiohommia ja multapenkin madallusta sekä hirren kanssa venkslaamiset. Sitten saakin alkaa rakentaa uutta lattiaa.

Kommentit

  1. Aikamoisen kuopan sait aikaiseksi. Uskon että hyvä siitä tulee. Kiva päästä seuraamaan.

    VastaaPoista
  2. Pohjalthan on suunta vain ylöspäin.

    Ps. Mekin jatkamme vappuna syyslomalla pohjustettua kamarinlattiaa Nuppulinnassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.