Siirry pääsisältöön

Uusi lattia

Siinähän tuo nyt töröttää. Pikkuhuoneen uusi lattia siis.Pönttiksestä vähän tännepäin on lattialuukku. Kuva on lisäksi otettu tuvan puolelta, oviaukosta, joka on ollut suljettuna syksystä saakka. Hätkähdän joka kerta, kun silmä osuu oviaukon suuntaan, kun nyt siellä onkin valoisa huone.

Sahailin käsikäyttöisellä kuviosahalla pönttöuunin ympäristön lankut ja mielestäni onnistuin kohtalaisen hyvin. Uunin eteenhän tulee vielä metallinen levy lattiaa suojaamaan ennen kuin tulta tuonne laitetaan. Uunihan on lisäksi huonossa piipussa, joten sitä eikä muitakaan talon toisen pään tulisijoja voi käyttää ennen uuden piipun muuraamista.Lattiaa nostin niin paljon kuin nuohousluukun takia oli mahdollista. Nousua oli ehkä kolmisen senttiä. Uuni vaatii lisäksi kunnon tiskauksen. Imurilla lähti vain hämähäkinseitit.

Lattia tulee Uulan lattiamaalilla ja sävyksi koitan saada mahdollisimman paljon vanhaa väriä vastaavan harmaan.Sain irti vanhan tapetinpalan.Melko värikästä! Suunnittelin kahdelle seinälle tapettia, eli ulkoseinään ja tuvan väliseinään. Tapetiksi voisi sopia joku William Morrisin kokoelmista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…

Sisäihanuuksia syyskuussa

Totesin, että tuvan nurkka on liian pimeä. Tummakantinen (ja vähän hutju) pöytä synkensi tunnelmaa. Mä kaipaan nyt kaiken valon, etten ihan taas syysmasennu täällä.

Pöytä vaihtoon siis.


Pöytä on jatkettavaa mallia ja se pidentyy tuosta vielä 40 senttiä, jos tarve vaatii. Se oli tummanruskea eikä mitenkään kovin kummoisessa kunnossa. 80-luvun kaveri, joten ei tarvinnut pelätä turmelevansa antiikkia. Maalasin pöydän kalkkimaalilla ja hiersin vahan pintaan. Nyt on kiva. "Uudet" tuolitkin pääsivät pöydän ääreen.Nurkkaan löytyi lisäksi amppelisaniainen. Halusin riiputtaa sen puunväriseen hyllynkannattimeen. Se vaati pientä kannattimen purkua ja paloittelua, mutta nyt näyttää hyvältä.Saniainen onneksi viihtyy hämärässä. Sellainen tuo nurkka nimittäin on.