Siirry pääsisältöön

Lisää risuja

Tänään aamulla kuului ovelta koputus ja mulle tarjottiin risuja. Otin ne toki hirmuisen tyytyväisenä vastaan. Kuulemma risujen kippaaminen mun pihalle helpotti myös toista osapuolta, ei tarvinnut ajaa risujen kanssa niin pitkälle. Kiitos kuitenkin erittäin paljon!

Aita on nyt tuolta yhdeltä tontinsivulta niin valmis kuin sen tarviikin olla. Aitaa on siis tuonne navetalle asti. Kun navetta joskus puretaan, aita jatkuu tontinkulmaan saakka.


Koiran kokoon suhteutettuna aita on myös ihan riittävän korkea. Jotain tapahtui (tuulen mukana leijaili lehti) aidan toisella puolella ja koira nousi useaan otteeseen takajaloilleen aitaa vasten. Ei varmastikaan näkynyt nenä yli toiselta puolelta, jos joku olisi ollut katsomassa.

Risuja on vielä useampi pino jäljellä, joten seuraavia kuivia ja lämpimiä päiviä jäävät odottamaan. Seuraava projekti on tontin vastakkainen sivu eli kuvanottopaikalta hieman noiden sinisten tötteröiden yli. Jos risut riittävät, teen koko pätkän, jos eivät, riittää myös tuohon tolpalle asti. 


Ylläolevassa kuvassa on myös mun tontin vikat lumet. Kovasti olen eteläisten blogeja seurannut ja paljon tuntuu puskevan kukkaa sieltä ja täältä. Täällä vähän pohjoisempana ei kasva vielä juuri mitään. Puskien silmut on turvonneet, siinä ainoa kasvikunnan keväänmerkki tähän mennessä.

Pihalla hääräillessäni perkasin hieman talon eteläpäätyä, josta edellisessä postauksessa on kuva. Nyt se näyttää paljon siistimmältä. Mietin, otanko pois ollenkaan tuota puunraatoa vai jätänkö paikalleen vaikkapa kukka-amppelia varten. Taaempana on vielä ryteikköä jäljellä karsittavaksi, mutta karsin ne vasta sitten, kun saan seassa olevat risut tieltä pois.


Kommentit

 1. Aidan korkeus vaikuttaa hyvältä, mutta entä jos koirasi muuttuu mutaation myötä myyräksi ja kaivautuu aidan ali? Tai jos Redbull antaa siivet? Siinäpä vasta pulma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä selvästi asioita, joita pitäis ottaa huomioon :D Täytyy miettiä valmiiks jotain ratkaisuja, jos noin käy!

   Poista
 2. Onko navetta niin huonossa kunnossa että pitää purkaa? Itse ottaisin selvää mitä pitäisi tehdä pelastamiseksi. Kai sinulla on joku auttamassa? Hieno piha ja aita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on huonossa kunnossa. Jos sen haluais säilyttää, joutuis rakentamaan sen kokonaan uudestaan eikä mulla oo sellaiseen haluja ja rahoja. Katto on täynnä reikiä ja sisälle on satanut ties kuinka monta vuotta ja välikatto sun muut on täynnä kasvustoja. Kaikki muuratut seinät on halkeilleet ja takana oleva puurakenteinen osa tulee niskaan vielä joku päivä. Mulla on siellä levyjä ym. sisällä, mutta joka kerta pelottaa mennä sieltä mitään hakemaan... Tontti ei ole maailman suurin, joten navetan paikalle tulee tilaa, jossa voin kasvattaa ruokaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…