Siirry pääsisältöön

Pikkuhuoneen lattia

Enpä oikein tiedä, millä nimellä tuota välihuonetta kutsuisi, kun sillä ei ole vielä erityistä funktiota. Ehkäpä se saa nyt kuvaavasti olla pikkuhuone.

Eilen tosiaan kaivoin multapenkkiä matalammaksi ja aloin rakentaa lattiaa. Lahonnut kohta hirrestä oli kohdassa, jossa ei ollut edes kivijalkakiveä vaan hirsi oli suoraan hiekan päällä. Ei ihme, että oli lahonnut. Rapsuttelin lahot pois ja päätin olla tekemättä suurempia korjauksia. Seinänpätkä on tosiaan vain metrin mittainen eikä se ole ennenkään maasta kauheasti tukea saanut. Lattiarakenteet tuin kivijalkakivien päälle ja koska lattiarakenteet ovat kiinni toisessa hirressä, ne tukevat myös itse seinää.

Voin sanoa, että viikon kuntosaliharjoitukset on kyllä tehty ihan täällä kotona vain. Eilisen kaivuun jäljiltä lihakset olivat jo hieman kipeät. Tänään ne saivat rääkkiä sahaamisen ja kantamisen muodossa. Näkyvääkin onneksi sain aikaan!


Huoneiden reunat vaativat taas säätöä niin kuin muissakin huoneissa (kivijalkakivet tulevat pitkälle huoneen puolelle) ja erityisesti tuo pönttöuunin vierus vaatii taas pähkäilyä. Päällimmäisen kerroksen palkit eivät ole vielä kiinni, koska niiden alle tulee reunoihin vielä jyrsijäverkkoa ja muuta. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että ensi viikolla pääsee villoittamaan ja ehkä laittamaan lankkujakin. Voisi sitten vappuviikonloppuna harrastaa mööpelivalssia ja siirtää sängyn tuvasta pois.

Kommentit

  1. Mistä olet saanut kivet vai onko ne olleet paikan päällä? Olet kyllä kätevä käsistäsi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.


Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Hei pitkästä aikaa

En ole jaksanut kauheasti tänne kirjoitella. Ei mistään erityisestä syystä, ei vain ole huvittanut. Eilen illalla ajattelin tehdä päivityksen, mutta siinäpä kävi sitten hassusti. Tietokone lakkasi toimimasta ja koitin palauttaa sitä edelliseen toimivaan kokoonpanoon. Sen seurauksena se jäi käynnistyksessä loputtomaan kierteeseen eikä käynnistynyt loppuun asti. Tein uudelleen palautuksen, jonka seurauksena kone nollasi itsensä eli palautti tehdasasetukset. Kaikki kahden viime vuoden aikana ottamani kuvat ja tekemäni tiedostot, puf, kadotettu ikuisiksi ajoiksi. Meni siis hieman säätämiseksi tämä homma.

On mulla osa tiedostoista onneksi jemmapaikoissa muualla, mutta osa tosiaan katosi. Aloitetaan puhtaalta pöydältä siis. Nyt mulla on uudenveroinen tietokone, joka toimii nopeasti. Eikä tarvinnut ostaa uutta, mitä aluksi ehdin jo pelätä.

Nyt asiaan. Koska on koko ajan pimeää, kuvat ovat sellaisia myös. Joitakin olen ehtinyt ottaa valoisaan aikaan, mutta ehkä näistä nyt idean näkee.

Uusi tapet…