Siirry pääsisältöön

Pikkuhuoneen lattia

Enpä oikein tiedä, millä nimellä tuota välihuonetta kutsuisi, kun sillä ei ole vielä erityistä funktiota. Ehkäpä se saa nyt kuvaavasti olla pikkuhuone.

Eilen tosiaan kaivoin multapenkkiä matalammaksi ja aloin rakentaa lattiaa. Lahonnut kohta hirrestä oli kohdassa, jossa ei ollut edes kivijalkakiveä vaan hirsi oli suoraan hiekan päällä. Ei ihme, että oli lahonnut. Rapsuttelin lahot pois ja päätin olla tekemättä suurempia korjauksia. Seinänpätkä on tosiaan vain metrin mittainen eikä se ole ennenkään maasta kauheasti tukea saanut. Lattiarakenteet tuin kivijalkakivien päälle ja koska lattiarakenteet ovat kiinni toisessa hirressä, ne tukevat myös itse seinää.

Voin sanoa, että viikon kuntosaliharjoitukset on kyllä tehty ihan täällä kotona vain. Eilisen kaivuun jäljiltä lihakset olivat jo hieman kipeät. Tänään ne saivat rääkkiä sahaamisen ja kantamisen muodossa. Näkyvääkin onneksi sain aikaan!


Huoneiden reunat vaativat taas säätöä niin kuin muissakin huoneissa (kivijalkakivet tulevat pitkälle huoneen puolelle) ja erityisesti tuo pönttöuunin vierus vaatii taas pähkäilyä. Päällimmäisen kerroksen palkit eivät ole vielä kiinni, koska niiden alle tulee reunoihin vielä jyrsijäverkkoa ja muuta. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että ensi viikolla pääsee villoittamaan ja ehkä laittamaan lankkujakin. Voisi sitten vappuviikonloppuna harrastaa mööpelivalssia ja siirtää sängyn tuvasta pois.

Kommentit

  1. Mistä olet saanut kivet vai onko ne olleet paikan päällä? Olet kyllä kätevä käsistäsi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pihalla tapahtuu

Pihalla on tapahtunut ja tapahtuu, talossa ei sinisen lattian laittamisen jälkeen. Siksi näytettävää onkin vähän ja vain ulkoa.

Suurin juttu on takapihalle pikkuhiljaa muodostuva puutarha, jonka keskeinen elementti on kovasti vetinen. Lampi on siis tuloillaan.

Reunukset ovat vielä kovastikin vaiheessa, mutta kyllähän tää jo kivalta näyttää. Vene on saatu miesihmisen vanhemmilta.
Onneksi meillä on hanavesi puoli-ilmaista. Sateita ei ole näkynyt, joten vesi piti valuttaa hanasta. Letku ei ihan riittänyt lammelle asti, joten loppupätkä valutettiin viemäriputkea pitkin.

Kasvimaalla kasvetaan kovasti. Sora-alueet on juuri siistitty (eli kaivoin satoja voikukkia yksi kerrallaan pikkulapiolla ylös, jotta sain ne juurineen irti) ja sinne on kärrätty lisää soraa viimevuotisten painuttua kasaan. Kasvimaan lisäksi myös horsmat ynnä muut kaverit kasvavat tehokkaasti taka-alalla.

Viime kesänä istutetut jättipoimulehdet rehottavat niin hyvin, että kukintoja on riittänyt maljakkoon asti ja mättäitä on vo…

Lattiasieni

Ei niin kivoja ylläreitä tänään. Kannoin viimeisiä lattiapalkkeja ulos tuvasta ja yhden pohjastahan se löytyi. Lattiasieni, tai ainakin joku sieni.


Kunnon rihmastot, ja levinneet pitkälle puun sisään. Toisaalta, onhan tuo ihan kaunis otus jos oikein positiivisesti ajattelee...


Ilo ja riemu jatkuivat, kun kaivoin viimeistä seinustaa vapaaksi hiekasta. Lisää sientä, ja ihan seinähirressä. Lattiahirsistä en ole ollut niin huolissaan, kun ne kuitenkin pistetään uusiksi ja sieni löytyi vain yhdestä. Seinän kanssa vähän jännää, huomenna pitää tunkata ja vaihtaa koko pätkä. Onneksi kyseessä on huoneiden välinen seinä, joten jos jotain aukkoja jää, ei haittaa, kun molemmilla puolilla on kuitenkin sisätilaa.

Kuvassa vasemmalla oleva palkki on kiinni parilla lyhkäsellä naulalla lähinnä vain näyttämässä, mille korkeudelle lattia tulee. Tiellähän se on, kun alinta hirttä lähdetään fiksaamaan, mutta olkoon tuossa hetken, fiiliksen vuoksi.


Valkoinen tuossa keskellä on sientä. Ja sitä oli kyllä ihan rei…

Työhuone

Pian en asu täällä enää yksin, vaan mun kanssa asumaan muuttaa miesihiminen. Miesihminen tarvitsee työhuoneen ja vanhasta makkarista ollaan nyt rakennettu sellaista.


Lattiaa on nostettu, jotta saatiin sinne eristettä. Uunin ympäriltä lattiaa ei voinut nostaa, joten tehtiin sitten tuollainen eritasoratkaisu. Tavaraa täältä huoneesta vielä puuttuu, mutta hieno siitä tuli, sen voi jo sanoa.


Työpöydän päälle löytyi tuollainen lasinen "hehkulamppu", johon pääsi asustelemaan ilmakasvi eli tillandsia. 


Siniseksi aikoinaan maalaamani Ikean mäntyinen vaatekaappi sai jälleen uuden ilmeen raikkaanvihreästä väristä.